Eğitim - Kariyer 7. Sınıf Türkçe konuları nelerdir? 1. ve 2. dönem 7. sınıf Türkçe konuları

7. Sınıf Türkçe konuları nelerdir? 1. ve 2. dönem 7. sınıf Türkçe konuları

Paylaş
7. Sınıf Türkçe konuları nelerdir? 1. ve 2. dönem 7. sınıf Türkçe konuları

Sözcük ve cümleler üzerinden dil bilgisi konularına giriş yapılan 7. sınıf Türkçe konuları, öğrencilerin gelecek adına güçlü bir temel oluşturmasına fırsat verir. Aynı zamanda noktalama işaretleri ve yazım kuralları konusunda da bilgiler bu dönemde verilmektedir. 7. sınıf Türkçe konuları nelerdir? 1. ve 2. dönem 7. sınıf Türkçe konuları tüm merak edilen ayrıntıları derledik.

Dil bilgisine daha güçlü ve derin bir giriş yapılmak suretiyle 7. sınıf Türkçe konuları öne çıkar. Öğrenciler için bu dönemde hem cümle üzerinden öğeler hem de yazım hataları ve noktalama işaretleri ele alınmaktadır. Özellikle de fiiller bu dönem içerisinde yoğun şekilde ele alınır ve gelecekteki sınavlar için de oldukça önem verir.

Haberin Devamı

 

7. SINIF TÜRKÇE KONULARI NELERDİR?

Öğrencilerin dil bilgisini daha iyi anlamaları açısından 7 sınıf Türkçe konuları oldukça önemlidir. Çünkü bu dönem içerisinde özellikle fiiller detaylı şekilde ele alınır ve müfredat kapsamında öğretilir. Aynı zamanda cümlede anlam, söz grupları ve anlatım bozuklukları gibi pek çok konu üzerinden dersler sunulur.

- Fiiller
- Sözcükte anlam
- Cümlede anlam
- Fiillerde yapı
- Ek fiiller
- Zarflar
- Parçada anlam
- Söz gruplarında anlam
- Anlatım bozuklukları
- Yazım kuralları
- Noktalama işaretleri
- Metin türleri

Görüldüğü gibi özellikle cümle üzerinden yazım hataları ve bu konuda kuralları öne çıkar. Aynı zamanda fiiller geniş çaplı öne çıkmak suretiyle cümle öğelerine dair de bilgiler sağlanmaktadır. Öğrencilerin ilk gelecekteki sınavlarına daha güçlü şekilde hazır hale gelebilmeleri açısından büyük önem arz eder.

Haberin Devamı

1. VE 2. DÖNEM 7. SINIF TÜRKÇE KONULARI

1. ile 2. dönem dahilinde 7. sınıf için Türkçe konuları özellikle cümlede anlam üzerinden değerlendirilmektedir. Zaten gelecekte öğrencilerin geleceği birçok sınav için bu konular daha ağırlıklı şekilde öne çıkar. Tabii geniş çaplı ve önemli konular olduğu için ise her iki dönem kapsamında farklı şekillerde sırasıyla müfredat sunulur.

1. dönem 7. sınıf Türkçe konuları; Öğrenciler başta fiiller olmak üzere aynı zamanda hem cümle hem de sözcükler üzerinden anlamları bu konuda öğrenir. Aynı zamanda ek fiiller ve zarflar konusunda öğrenciler cümle içerisinde bunları nasıl ayırt edeceklerine dair bilgilere sahip olur. Tabii ilk dönemde ayrıca parçada anlam üzerinden örnekler yer alır. Böylece bir cümleyi okuyarak öğrenciler konuyu anlamak suretiyle farklı sorulardaki şıklara kolayca cevap verme imkanı elde eder.

2. dönem 7. sınıf Türkçe konuları; Bu dönem direkt olarak cümleler ele alınır ve cümledeki farklı anlamlar üzerinden konular öğretilir. Bunlar içerisinde anlatım bozuklukları, söz grupları ve cümlede anlamlar genel çerçevede ele alınır. Aynı zamanda yazım kuralları ve noktalama işaretleri ile birlikte metin türleri de bu konuda önemlidir. Böylece gelecek üzerine daha güçlü ve etkili bir taban oluşturma şansı elde edilmektedir.

Öğrenciler için bu dönem cümle ve üzerinden ortaya çıkan yapısı konusunda bilgiler alır. Parçada anlam ve aynı zamanda anlatım bozuklukları özellikle pek çok farklı soruda öğrencilerin karşısına çıkacaktır. O yüzden söz konusu ortaokul olduğu zaman 7. sınıfın öneminin özellikle büyük olduğunu söylemek gerekir. Bu sınıf içerisinde her iki dönemde yer alan tüm konulara ağırlık vermek önemlidir.

Haberin Devamı