Eğitim - Kariyer Uzman öğretmenlik sınav giriş belgesi ekranı! Uzman öğretmenlik sınavı ne zaman saat kaçta?

Uzman öğretmenlik sınav giriş belgesi ekranı! Uzman öğretmenlik sınavı ne zaman saat kaçta?

Paylaş
Uzman öğretmenlik sınav giriş belgesi ekranı! Uzman öğretmenlik sınavı ne zaman saat kaçta?

Uzman öğretmenlik sınavı için hazırlıklar tamamlandı. Yurt çapında binlerce öğretmen hafta sonunda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı’na (Uzman öğretmenlik) katılım sağlayacak. Sınava kısa süre kala ise ‘Uzman öğretmenlik sınav giriş belgesi ekranı’ ve ‘Uzman öğretmenlik sınavı ne zaman saat kaçta?’ araştırmaları hız kazandı…

En az 10 yıl öğretmenlik yapan ve 180 saatlik 'Uzman Öğretmenlik Eğitim Programı'nı tamamlayan pek çok öğretmen 25 Eylül 3 Ekim tarihleri arasında uzman öğretmenlik sınavı başvurusunda bulunmuştu. Geçen sürenin ardından 14 Kasım’da uzman öğretmenlik sınav giriş belgesi ekranı adayların erişimine açıldı. İşte sınav giriş yerlerinin bulunduğu ekran ve uzman öğretmenlik sınavına dair ayrıtılar…

Haberin Devamı

UZMAN ÖĞRETMENLİK SINAVI NE ZAMAN SAAT KAÇTA?

19 Kasım’da gerçekleşecek uzman öğretmenlik sınavı saat 10.00'da başlayacak. Tek oturum şeklinde yapılacak sınavda adaylara 100 soru sorulacak ve 150 dakika süre verilecek. Saat 10.00’da başlayan sınav saat 12.30’da sona erecek.

UZMAN ÖĞRETMENLİK SINAV GİRİŞ YERLERİ AÇIKLANDI

2022 Uzman öğretmenlik sınav giriş belgesi 14 Kasım Pazartesi günü www.meb.gov.tr adresinden erişime açıldı.

UZMAN ÖĞRETMENLİK SINAV GİRİŞ BELGESİ EKRANI İÇİN TIKLAYIN

UZMAN ÖĞRETMENLİK SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Uzman ve baş öğretmenlik sınav sonuçları 12 Aralık 2022 tarihinde http://www.meb.gov.tr ve/veya http://odsgm.meb.gov.tr internet adreslerinden erişime sunulacak.

Sertifika almaya hak kazanan öğretmenlerin sertifikaları, 4 Ocak 2023 tarihinde düzenlenecek ve uzman ya da başöğretmen unvanı alan öğretmenler, 15 Ocak 2023 tarihinde söz konusu unvanlar için öngörülen eğitim öğretim tazminatından yararlanabilecek.

Haberin Devamı