Ekonomi 3.3 milyon yatırımcı Limak Çimento hissesi aldı

3.3 milyon yatırımcı Limak Çimento hissesi aldı

Paylaş
3.3 milyon yatırımcı Limak Çimento hissesi aldı

Limak Şirketler Grubu’nun iştiraki Limak Doğu Anadolu Çimento, dün düzenlenen gong töreninin ardından Borsa İstanbul’da işlem görmeye başladı.

Halka arzı, yatırımcılardan gelen 4.4 kat talep ve 2 milyar 526 milyon TL büyüklükte tamamlanan Limak Doğu Anadolu Çimento, törenle Yıldız Pazar’da ‘LMKDC’ koduyla işlem görmeye başladı. Konsorsiyum liderliğini Halk Yatırım’ın yürüttüğü Limak Doğu Anadolu Çimento’nun halka arzına 3.3 milyon yatırımcı katıldı.

Haberin Devamı

YATIRIMLARIN FINANSMANI IÇIN

Gong töreninde konuşan Borsa İstanbul A.Ş. Genel Müdürü Korkmaz Ergun, “Limak Doğu Anadolu Çimento, halka arzdan elde ettiği gelir ile çimento sektöründeki yatırımlarının finansmanını sağlayacaktır. Şirketin büyümesinin finansmanını sermaye piyasaları yoluyla sağlamayı tercih ettikleri için, şirketin yöneticilerini bu stratejik karardan dolayı tebrik ediyorum. Bu vesileyle bir kez daha, sanayicilerimizi yatırımlarını, büyümesini, ihracatını, üretimini finanse etmek için sermaye piyasalarına ve borsamıza davet ediyorum” dedi.

YENİLENEBİLİR ENERJİYE KAYNAK

Limak Şirketler Grubu Onursal Başkanı Nihat Özdemir ise “1976 yılında çok kıymetli ortağım Sezai Bacaksız ile temellerini attığımız Limak Şirketler Grubu, bu yıl 48 yaşına basarken çok önemli bir adım atıyor. Limak Doğu Anadolu Çimento’yu halka arz ederek Limak’taki kurumsal yapıyı daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz” dedi. Yenilenebilir enerji tarafında planladıkları yatırımlara da değinen Özdemir; “2024’te yenilenebilir enerji ile ilgili bir halka arz planımız var. Buradan gelecek kaynakla da yenilenebilir enerji yatırımlarımızı büyüteceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı