Ekonomi 5 aylık enflasyon oranları ne kadar? 2023 memur maaş zammı yüzde kaç olacak? Ne zaman açıklanacak?

5 aylık enflasyon oranları ne kadar? 2023 memur maaş zammı yüzde kaç olacak? Ne zaman açıklanacak?

Paylaş
5 aylık enflasyon oranları ne kadar? 2023 memur maaş zammı yüzde kaç olacak? Ne zaman açıklanacak?

5 aylık enflasyon oranları memur maaş zammı için büyük önem taşıyor. 2023 yılının ilk 6 ayı için geçerli olacak memur ve emekli maaşlarına toplu sözleşmede imzalanan yüzde 8’lik zammın yanı sıra enflasyon farkı oranında zam yapılacak.  Peki memur zammı ne zaman açıklanacak? İşte 5 aylık enflasyon oranları ve diğer ayrıntılar…

Aralık ayının ilk yarısı geride kalırken milyonlarca memur, maaş zammı için gelecek haberleri merakla bekliyor. 2023 yılının ilk ayı ile birlikte memur ve emekli maaşlarına zam yapılacak. Peki, 2023 memur maaş zammı yüzde kaç olacak? Ne zaman açıklanacak? İşte memur zammına dair eldeki veriler…

Haberin Devamı

2023 MEMUR MAAŞ ZAMMI YÜZDE KAÇ OLACAK?

2023 yılının ilk altı ayında geçerli olacak maaş zammı için iki faktör etkili olacak. İlki 6. Dönem toplu sözleşmesinde yer alan yüzde 8 zam. İkincisi ise yine bu sözleşmede yer alan maddeye göre 2022 yılının son 6 altı ayındaki enflasyon farkı.

Yüzde 8’lik zam halihazırda cepte iken enflasyon farkının belli olması için haziran, temmuz, ağustos, eylül, ekim, kasım ve aralık aylarının enflasyon rakamlarının belli olması gerekiyor.

Bu kapsamda TÜİK’in Kasım ayı enflasyon verilerini 5 Aralık tarihinde açıklamasıyla 5 aylık enflasyon verileri belli oldu. Geriye aralık ayının enflasyon rakamları kaldı. Bu rakamların açıklanmasıyla enflasyon farkı ortaya çıkarken memur ve emekli maaş zammı da belli olacak.

Haberin Devamı

5 AYLIK ENFLASYON ORANLARI NE KADAR?

  • Temmuz ayı enflasyonu yüzde 2,37
  • Ağustos ayı enflasyonu yüzde 1,46
  • Eylül ayı enflasyonu yüzde 3,08
  • Ekim ayı enflasyonu farkı 3,54
  • Kasım ayı enflasyonu 3,51 oldu.

Yapılan 5 aylık enflasyon farkı hesaplamalarına göre memurun 5 aylık enflasyon farkı 15,11 olarak hesaplandı.

MEMUR MAAŞ ZAMMI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Memur maaş zammı aralık ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla belli olacak. Aralık ayı enflasyon rakamları ise 3 Ocak 2023 tarihinde açıklanacak.