Ekonomi Aile Destek Paketi ödemeleri yattı mı? Aile Destek Paketi yardımı geri ödemeli mi?

Aile Destek Paketi ödemeleri yattı mı? Aile Destek Paketi yardımı geri ödemeli mi?

Paylaş
Aile Destek Paketi ödemeleri yattı mı? Aile Destek Paketi yardımı geri ödemeli mi?

Aralık ayıyla birlikte Aile Destek Paketi ödemeleri tekrardan gündeme geldi. Dar gelirli ailelere belirli miktarda yapılan Aile Destek Paketi Ödeme tarihleri ve başvuru şartları merak ediliyor. Peki Aile Destek Paketi ödemeleri yattı mı? Aile Destek Paketi ödemeleri ne zaman yatacak? İşte detaylar…

Aile Destek Paketi kapsamında yapılan ödemeler 850-1.250 liraya çıkartılırken aralık ayı ödemeleri ile ilgili gelecek son dakika açıklamaları merakla bekleniyor. Henüz başvurusu bulunmayan vatandaşlar başvuru şartları ve sayfasına ilişkin araştırmalar yapıyor. Bu doğrultuda, “Aile Destek Paketi ödemeleri yattı mı? Aile Destek Paketi ödemeleri ne zaman yatacak?” soruları gündem oldu.

Haberin Devamı

AİLE DESTEK PAKETİ ÖDEMELERİ NE ZAMAN BAŞLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kasım ayı ödemelerine ilişkin olarak 2,5 milyon vatandaşa 3.2 milyar TL ödendiğini duyurmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz ay yaptığı açıklamaya göre Aile Destek Programı ödemeleri 8 Kasım’dan itibaren hesaplara yatırılmaya başlanmıştı.

ARALIK AİLE DESTEK PROGRAMI ÖDEMELERİ NE ZAMAN YATACAK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi internet sayfasında "Program dahilindeki gelecek ödemelerde de aynı uygulama sürdürülecek olup destek sağlanacak ayın sonunda ödeme işlemleri güncel veriler ışığında başlatılacaktır. İşlemleri takip eden ayın ilk haftasında ise hak sahibi vatandaşlarımıza Türkiye Aile Destek ödemeleri ulaştırılacaktır." denildi.

Aralık Aile destek ödeme tarihleri ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Haberin Devamı

AİLE DESTEK PAKETİ ÖDEMELERİ ARTTI!

450-600 TL olan destek tutarının 850-bin 250 TL’ye yükseltildiğini söyleyen Bakan Yanık, ‘’Çocuk Destek Bileşeni kapsamında hanelerde bulunan çocuk sayısına göre hanelere aylık 350 TL ile 650 TL aralığında destek vereceğiz. Bu kapsamda 1-2 çocuklu hanelere 350 TL, 3 çocuklu hanelere 450 TL, 4 çocuklu hanelere 550 TL, 5 ve daha fazla çocuklu hanelere 650 TL ilave destek sağlayacağız. Yeni tutarlar da kasım ayı ödemelerine yansıtılacaktır.” açıklamasında bulundu.

KİMLER AİLE DESTEK PROGRAMINA BAŞVURAMAZ?

Aile Destek Programına başvuran kişinin;

Mavi Kart sahibi olması,

Türk vatandaşı olmaması,

18 yaşından küçük olması,

Yerleşim adresinin yurt dışında olması,

Hanesinde memur, kamu işçisi, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunması durumlarında başvurular değerlendirmeye alınamayacaktır.

E-DEVLET EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

AİLE SOSYAL YARDIM BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet Kapısı üzerinden ya da ikametgâh adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılabilmektedir.

AİLE SOSYAL YARDIM BAŞVURULARI İÇİN TIKLAYINIZ.

AİLE DESTEK PAKETİ YARDIMI GERİ ÖDEMELİ Mİ?

"Türkiye Aile Desteği Programı sürekli bir yardım programı değil, 12 ay süreyle özellikle bu son ekonomik dalgalanmanın da dar ve orta gelir grubu üzerinde oluşturduğu baskıyı da bir anlamda hafifletmeye dönük, işte o demin söylediğimiz sosyal refahı temin etmek ve korumak iradesine dönük bir çalışma. Dolayısıyla süreli bir destek olduğu için normal şartlarda elektrik tüketim desteğinden ve doğal gaz tüketim desteğinden yararlanıcılarımız yararlanamayacak idi. Ama biz Türkiye Aile Desteği kapsamına bunu aldık. Elektrik tüketim desteği ayrıca zaten sürekli yardım alanlara yapılıyor. Türkiye Aile Desteği'nden yararlanan hanelere de yapılacak. En fazla 260 liraya kadar belli bir baremi var."

Haberin Devamı

Bununla birlikte Aile Destek Programı kapsamında yapılan yardımların geri ödemesi bulunmuyor. 

İKİNCİ DÖNEM BAŞVURULARI SÜRÜYOR!

Türkiye Aile Destek Programı'nın 12 ay süreli olacağına işaret eden Yanık, "Temmuz başı itibarıyla haziran döneminden başlatarak ödemeleri yapmaya başladık. Temmuz-ağustos döneminde 1,6 milyon haneye yaklaşık 1,3 milyar lira ödeme yapmışız, ikinci dönem başvuruları hali hazırda devam ediyor." dedi.

Bakan Yanık, Türkiye Aile Desteği'nden yararlanan hanelerin tamamına elektrik tüketim desteği de sağladıklarını kaydetti.

Haberin Devamı