Ekonomi Aile Destek Programı devam ediyor mu? Türkiye Aile Destek Programı paraları ne zaman yatar? Başvuru şartları neler?

Aile Destek Programı devam ediyor mu? Türkiye Aile Destek Programı paraları ne zaman yatar? Başvuru şartları neler?

Paylaş
Aile Destek Programı devam ediyor mu? Türkiye Aile Destek Programı paraları ne zaman yatar? Başvuru şartları neler?

Aile Destek Programı ile ilgili aramalar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklama ile yeniden yoğunluk kazandı. İhtiyaç sahibi vatandaşların e-devlet üzerinden yaptıkları başvurular Türkiye Aile Destek Programı kapsamında değerlendiriliyor ve ödemeler vatandaşların hesaplarına yatırılıyor. Peki, Türkiye Aile Destek Programı paraları ne zaman yatar? Başvuru şartları neler? İşte ayrıntılar…

Aile Destek Programı başvuruları 27 Haziran 2022 tarihi itibariyle e-devlet üzerinden alınmaya başlandı. Yapılan değerlendirmeler sonucunda ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen vatandaşlara durumlarına göre 12 ay boyunca hane başına 450 TL ile 600 TL arasında Türkiye Aile Destek Programı parası verilecek. Peki, Aile Destek Programı devam ediyor mu? İşte Türkiye Aile Destek Programı hakkında detaylar…

Haberin Devamı

AİLE DESTEK PROGRAMI DEVAM EDİYOR MU?

27 Haziran’da başlayan Aile Destek Programı başvuruları halâ devam ediyor.

TÜRKİYE AİLE DESTEK PROGRAMI PARALARI NE ZAMAN YATAR?

Türkiye Aile Destek Programı paraları başvuruların değerlendirilmesinin ardından hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacaktır. Ancak kişinin başvuruyu ne zaman yaptığı ve kurumlardaki yoğunluk nedeniyle paraların ne zaman yatacağına ilişkin net bir tarih belirtmek mümkün değildir.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Aile Destek Programı için başvuru şartı bulunmuyor. İhtiyaç sahibi olan her vatandaş başvuruda bulunabiliyor. Kişinin yaptığı başvurular ise değerlendirmeye göre kabul edilebiliyor veya reddedilebiliyor. Diğer yandan e-devlet üzerinden yapılan açıklamada

  • Adresi yurtdışında olanlar,
  • Adres gizliliği kararı olanlar,
  • 18 yaşından küçük olanlar,
  • T.C. Vatandaşlığı olmayanlar
  • Son 15 gün içerisinde hanesinde herhangi bir Sosyal Yardım Başvurusu bulunanların e-Devlet Sosyal Yardım Başvurusu değerlendirmeye alınmayacağı da belirtiliyor.

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Aile Destek Programı başvurusu e-devlet üzerinden, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti sayfasından yapılabiliyor.

Haberin Devamı

Bununla birlikte e-devlet üzerinden başvuru yapma imkanı olmayan vatandaşlar Aile Destek Programı başvurusunu ikamet ettiği ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına giderek yapabilecekler.

NE KADAR PARA VERİLECEK?

Başvurusu kabul edilen kişilere 12 ay boyunca hane başına 450 TL ile 600 TL arasında destek verilecek. Hanelerin gelir düzeyine göre yıllık 5 bin 400 TL ila 7 bin 200 TL arasında destek verilmiş olacak.