Ekonomi Akaryakıt zammı geri çekildi! Petroldeki düşüş sonrası hemen harekete geçildi

Akaryakıt zammı geri çekildi! Petroldeki düşüş sonrası hemen harekete geçildi

Paylaş
Akaryakıt zammı geri çekildi! Petroldeki düşüş sonrası hemen harekete geçildi

Petrol fiyatlarının gün içinde 107 dolara kadar gerilemesiyle benzine yapılacak zam iptal edildi. Rafineri çıkış fiyatlarındaki değişiklikten dolayı benzin grubunda 96 kuruş fiyat artışı meydana geldiği ve artışın pompa satış fiyatlarına yansıyacağı belirtilmişti. Bu zam geri çekildi. Karar sonrası benzinin litresi İstanbul'da 25.20'den Ankara ve İzmir'de ise 25.30'dan satılmaya devam edecek.

Brent petrol fiyatları ve dövizdeki değişiklikler akaryakıt fiyatlarını doğrudan etkiliyor. Son olarak yükselen dolar ve petrol fiyatları nedeniyle benzinin litresine 96 kuruş zam yapılacağı ifade edilmişti. Gün içerisinde brent petrol yüzde 5'i aşan kayıpla 107 doların altını gördü.

Haberin Devamı

PETROLDEKİ DÜŞÜŞ ZAMMI İPTAL ETTİRDİ

Petroldeki düşü sonrası 96 kuruşluk benzin zammı iptal edildi. Motorin ve LPG'de ise fiyat değişimi yok. Bu kararın ardından benzinin litresi İstanbul'da 25.20'den Ankara ve İzmir'de ise 25.30'dan satılmaya devam edecek.

PEŞ PEŞE İNDİRİM GELMİŞTİ

Motorine 29 ve 30 Haziran tarihlerinde üst üste gelen indirimlerle 3 lira 34 kuruşluk düşüş olmuştu. Benzine ise 2 Temmuz'da 2 lira 13 kuruş indirim gelmişti.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

Haberin Devamı