Ekonomi Akaryakıta zam geliyor! İşte 26 Ağustos'tan itibaren geçerli olacak yeni fiyatlar

Akaryakıta zam geliyor! İşte 26 Ağustos'tan itibaren geçerli olacak yeni fiyatlar

Paylaş
Akaryakıta zam geliyor! İşte 26 Ağustos'tan itibaren geçerli olacak yeni fiyatlar

Petrol ve dövizdeki hareketliliğin yanı sıra küresel talepteki artış motorin fiyatlarını yükseltiyor. Son olarak petrol fiyatının 100 doları aşmasıyla motorine zam göründü. Motorinin litre fiyatı bu gece yarısından itibaren 87 kuruş zamlanacak. İşte zammın ardın il il yeni akaryakıt fiyatları...

Brent petrol fiyatları ve dövizdeki değişikliklerle birlikte vatandaşlar benzin ve motorin fiyatlarını takibe devam ediyor. Petrolün varil fiyatının 100 doları aşması sonrası motorine zam göründü.

Haberin Devamı

87 KURUŞ ZAM

Akaryakıt sektörü kaynaklarından edinilen bilgiye göre; Perşembe gününden geçerli olmak üzere Cuma gününden geçerli olmak üzere motorinin litre fiyatına 87 kuruşluk zam bekleniyor.

İŞTE YENİ MOTORİN FİYATLARI

Gelecek zamla birlikte motorinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul'da 25 lira 98 kuruştan 26 lira 85 kuruşa yükselecek. Ankara ve İzmir'de ise 26 lira 9 kuruşa satılan motorin 26 lira 96 kuruşa yükselecek.

Motorine 11 Ağustos'ta 82 kuruş, 18 Ağustos'ta 77 kuruş, 20 Ağustos'ta 1 lira 7 kuruş, 25 Ağustos’ta 95 kuruş zam gelmişti.

BENZİN FİYATLARI

Benzinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul'da 21,15 TL, Ankara'da 21,28 TL, İzmir'de 21,27 TL seviyesinde bulunuyor.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Haberin Devamı

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.