Ekonomi Altın fiyatlarında gerileme başladı! Ons altın 1968 dolar... Gram altın ne kadar?

Altın fiyatlarında gerileme başladı! Ons altın 1968 dolar... Gram altın ne kadar?

Paylaş
Altın fiyatlarında gerileme başladı! Ons altın 1968 dolar... Gram altın ne kadar?

Fed'in faiz artırım hızını düşüreceği beklentisiyle yükselişe geçen altın bu sefer de petrol fiyatlarına bağlı olarak gerileme yaşıyor. Ons Altın güne 1968 dolardan başladı. Gün içinde en düşük 1951 dolar, en yüksek de 1970 dolar seviyesi görüldü. Gram Altın da ons altındaki düşüşten olumsuz etkilendi. İşte gram altın fiyatında son durum.

Düşen petrol fiyatlarının toparlanması için OPEC+'ın üretimi kısmaya başlaması, Fed'in faiz artırımı beklentilerini yükseltince altın fiyatlarında gerileme başladı.

Haberin Devamı

Fed'in faiz artırım hızını düşüreceği beklentisiyle yükselişe geçen Altın bu sefer de petrol fiyatlarına bağlı olarak gerileme yaşıyor.
OPEC+'ın üretimi azaltma kararı sonrasında Fed'den faiz artırımı beklentileri yükseldi. Böyle olunca da altına olan talepte gerileme görüldü.

Beklenmedik şekilde petrol kısıntısına giden OPEC+, ABD dolarının güçlenmesine bunun yanında da altının gerilemesine neden oldu.

GRAM ALTIN NE KADAR?

Ons Altın güne 1968 dolardan başladı. Gün içinde en düşük 1951 dolar, en yüksek de 1970 dolar seviyesi görüldü. Şu sıralar ons altın 1951 dolardan alıcı buluyor.

Gram Altın da ons altındaki düşüşten olumsuz etkilendi. Gram altın güne 1214 liradan başladı. Gün içinde en düşük 1203 lira, en yüksek de 1217 lira seviyesini gördü. Şu sıralar 1204 liradan işlem görüyor.

Haberin Devamı

 ANALİSTLER DÜŞÜŞ ÖNGÖRÜYOR

Analistler altın fiyatlarının 1956 doların altında kalması halinde 1927 dolara kadar geri çekilebileceğini açıklarken 1965 dolar seviyesini de direnç olarak öne çıkardı.