Ekonomi Asgari ücret toplantısı başladı mı? Saat kaçta başlayacak, kaçta bitecek? 2023 asgari ücreti ne kadar olacak ne zaman açıklanacak?

Asgari ücret toplantısı başladı mı? Saat kaçta başlayacak, kaçta bitecek? 2023 asgari ücreti ne kadar olacak ne zaman açıklanacak?

Paylaş
Asgari ücret toplantısı başladı mı? Saat kaçta başlayacak, kaçta bitecek? 2023 asgari ücreti ne kadar olacak ne zaman açıklanacak?

Asgari ücret toplantısı için verilen tarih geldi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ilk toplantısı bugün yani 7 Aralık’ta gerçekleşecek. DİSK geçtiğimiz günlerde asgari ücret açıklaması yapmıştı, sabah saatlerinde de Türk-İş’ten bir asgari ücret açıklaması geldi. Peki, 2023 asgari ücreti ne kadar olacak ne zaman açıklanacak?  İşte bugünkü asgari ücret toplantısına dair detaylar ve gündemdeki asgari ücret beklentileri…

Asgari ücret toplantısının ilki bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda gerçekleştirilecek. İşveren, işçi ve hükümet tarafından temsilcilerin yer aldığı toplantıda taraflar taleplerini iletirken ortak bir zeminde buluşmanın planı yapılacak. Peki, asgari ücret toplantısı başladı mı? Saat kaçta başlayacak, kaçta bitecek? 2023 asgari ücreti ne kadar olacak ne zaman açıklanacak?  İşte detaylar…

Haberin Devamı

ASGARİ ÜCRET TOPLANTISI SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK, KAÇTA BİTECEK?

Asgari ücret toplantısı bugün saat 14.00’te başladı. Ancak toplantının ne zaman biteceğine dair bir bilgi bulunmuyor.

2023 ASGARİ ÜCRETİ NE KADAR OLACAK NE ZAMAN AÇIKLANACAK? 

Asgari ücret için ikinci toplantı 14 Aralık’ta gerçekleşecek. Ancak sonraki toplantı ve görüşmeler için henüz bir toplantı takvimi paylaşılmadı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplamda 4 toplantının sonunda asgari ücreti açıklayacak.

İşçi kesimini Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu, işverenleri de Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu temsil edecek.

SENDİKALAR ASGARİ ÜCRET TALEPLERİNİ DİLER GETİRDİ

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, asgari ücret hakkında yaptığı açıklamada "Bugün pazarlığa 7 bin 785 TL'den başlayacağız. Kayıtları bizde olmayan büyük bölümünün bizde olmadığı insan topluluğu, bugün burada da tartıştık" dedi.

Haberin Devamı

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve yönetim kurulu üyeleri İstanbul'da gerçekleştirdikleri basın açıklamasında 2023 yılında geçerli olacak asgari ücretin net 13 bin 200 lira olması gerektiğini söyledi.

ASGARİ ÜCRET NASIL BELİRLENİYOR?

Asgari ücreti, yasa gereği işçi, işveren ve hükümetten beşer temsilci olmak üzere 15 kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu belirliyor. Komisyon, yeni asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında teamül üzerine aralık ayında dört kez toplanıyor. Bakanlığın belirlediği üyelerden birinin başkanlık ettiği komisyon, en az 10 üyenin katılımıyla toplanıp oy çokluğuyla karar veriyor. Oyların eşitliği halinde başkanın bulunduğu tarafın çoğunluğu sağladığı kabul ediliyor.