Ekonomi Asgari ücret toplantısı ne zaman? DİSK asgari ücret talebi ne kadar? 2023 asgari ücreti ne kadar olacak?

Asgari ücret toplantısı ne zaman? DİSK asgari ücret talebi ne kadar? 2023 asgari ücreti ne kadar olacak?

Paylaş
Asgari ücret toplantısı ne zaman? DİSK asgari ücret talebi ne kadar? 2023 asgari ücreti ne kadar olacak?

Asgari ücret toplantısı için tarihler belli oldu. Diğer yandan DİSK yeni asgari ücret talebini açıklarken, ‘2023 asgari ücreti ne kadar olacak?’ araştırmaları Aralık ayının ilk haftasında yoğunluk kazandı. İşte Ocak 2023 itibariyle geçerli olacak asgari ücret zammına ilişkin en son gelişmeler…

İşçi, işveren ve hükümet tarafından üyelerin yer aldığı Asgari Ücret Tespit Komisyonu, yeni asgari ücret görüşmeleri için takvimini belirledi. Bununla birlikte Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, düzenlenen basın toplantısında asgari ücret talebini kamuoyu ile paylaştı…

Haberin Devamı

ASGARİ ÜCRET TOPLANTISI NE ZAMAN?

Asgari ücrette bakanlık nezdindeki ilk toplantı bugün gerçekleşti. Asgari ücret görüşmelerinde takvim belli oldu. Sendika düzeyindeki İlk toplantı 7 Aralık'ta, ikinci toplantı 14 Aralık'ta yapılacak.

SENDİKA BAŞKANLARI İLE BELİRLENECEK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Asgari Ücret Tespit Komisyonunun çalışma takviminin belirlenmesi için perşembe günü TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay ve TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol ile bir araya gelecek.

DİSK ASGARİ ÜCRET TALEBİ NE KADAR?

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve yönetim kurulu üyeleri İstanbul'da basın açıklaması gerçekleştirdi. Toplantıda açıklama yapan Çerkezoğlu 2023 yılında geçerli olacak asgari ücretin net 13 bin 200 lira olması gerektiğini söyledi.

İşte DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu’nun açıklamasının tamamı: "DİSK olarak diyoruz ki; asgari ücret değil toplu pazarlık kapsamı genişletilmelidir. Bugün asgari ücretle çalışanların oranının olağanüstü derecede arttığı ülkemizde asıl meselemiz, ülkemizi asgari ücretliler ülkesi olmaktan kurtarmaktır. Temel meselemiz sendikalaşma ve toplu pazarlık kapsamını araştırmaktır. Temel meselemiz ücret düzeylerimizi toplu pazarlık ve toplu sözleşmelerle belirlemektir. Asgari ücretin tespitinde, asgari ücretin ortalama bir ücret olduğu gerçeği asla unutulmamalı ve bu gerçek dikkate alınmalıdır. Yaşadığımız yüksek enflasyon koşullarında, enflasyon tek haneli rakamlara düşene kadar asgari ücret yılda 4 kez güncellenmelidir. Gerek yüksek enflasyon gerek yoksulluk sınırı gerek yüksek gıda enflasyonu gerekse ekonomik büyüme dikkate alındığında asgari ücret net 13 bin 200 lira olmalıdır. 4 kişilik bir ailenin asgari geçim tutarı olan yoksulluk sınırı bugün 26 bin liraya geçmiştir. Bu nedenle asgari ücretin net 13 bin 200 lira olması gerektiğini ifade edelim" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı