Ekonomi Asgari ücret yarın belli oluyor! Bakan Bilgin duyurmuştu

Asgari ücret yarın belli oluyor! Bakan Bilgin duyurmuştu

Paylaş
Asgari ücret yarın belli oluyor! Bakan Bilgin duyurmuştu

Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği yeni asgari ücreti belirleme çalışmalarında sona gelindi. Asgari ücrette üçüncü toplantı yarın olacak. Bakan Bilgin daha önce yaptığı açıklamada asgari ücrette salı günü anlaşmaya varılacağını duyurmuştu. İşte detaylar...

Asgari Ücret Tespit Komisyonu üçüncü toplantısını salı günü yani yarın gerçekleştirecek. Görüşmelere ilişkin dün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den açıklama geldi. Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı’nı ziyaretinde konuşan Bilgin, şunları söyledi:

Haberin Devamı

İŞÇİLERE NEFES ALDIRACAK

“Salı günü asgari ücret görüşmesinde ortak bir uzlaşma sağlanacağına inanıyorum. Emekçileri enflasyon baskısından kurtaracak bir ücret seviyesinin ve işverenlerin ödeyebileceği bir ücret seviyesinin olması. İşletmeleri ayakta tutacak, işçimize rahat nefes aldıracak bir asgari ücret seviyesinin belirlenmesi gerektiğini düşünüyoruz.”

RAKAMLAR ÜZERİNDE PAZARLIK

Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ev sahipliğinde 7 Aralık’ta, ikincisini 14 Aralık’ta yapmıştı. Yarınki toplantıda Hazine ve Maliye ile Ticaret bakanlıkları ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) temsilcilerinden istenen ilave verilerin görüşülecek, işçi ve işveren tarafı rakamlar üzerinden pazarlık edecek. Bu toplantıda uzlaşı bekleniyor.

Haberin Devamı

EYT’DE KREDİ KONUSUNU BAKAN NEBATİ İLE ÇÖZDÜK

8 Eylül 1999’dan önce sigorta başlangıcını ilgilendiren yani emeklilikte yaşa takılanları (EYT’li) ilgilendiren düzenleme de bu ay bitmeden Meclis gündemine gelecek. Bu konuda da açıklama yapan Bakan Bilgin, şunları söyledi: “Teknik çalışmalarımız EYT ile ilgili tamamlanmak üzere. Eskiden dijital ortamda kayıtlar tutulmadığı için, özellikle özel sektörlerde çalışan sigortalı işçilerde bu çok yaygın. Dijital ortama aktarılması konusunda çalışmalarımız. Bugünlerde yurt dışındaki konsolosluklarda yoğun bir çalışmamız var. Kıdem tazminatının ödenmesi konusunda kredi verilmesi konusunda Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de hazırlıkların yapıldığını aktardılar. İşverenden talep gelmişti, çalışmaları yaptık ve kredi konusunu da Nureddin Bey’le çözdük.”