Ekonomi Asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? Vedat Bilgin son dakika asgari ücret açıklaması

Asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? Vedat Bilgin son dakika asgari ücret açıklaması

Paylaş
Asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? Vedat Bilgin son dakika asgari ücret açıklaması

Asgari ücrete ne kadar zam yapılacağına ilişkin araştırmalar yıl sonuna yaklaştıkça daha da artıyor. Asgari ücret Ocak ayında yapılan yüzde 50,5’lik zam ile 4 bin 253 TL olmuştu. Enflasyon rakamlarının yüksek gelmesi Temmuz’da asgari ücrete yüzde 30’luk zammı doğurdu. Böylelikle 1 Temmuz 2022 tarihi itibariyle asgari ücret 5 bin 500 TL oldu. Yılın son çeyreğine girilirken Bakan Vedat Bilgin’in asgari ücret açıklaması heyecana neden oldu. Peki, asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? İşte Vedat Bilgin’in son dakika asgari ücret açıklaması…

Vedat Bilgin’in son dakika asgari ücret açıklaması, asgari ücretle çalışan milyonlarca işçi ve ailesi tarafından merak ediliyor. Bundan önceki dönemlerde asgari ücrete yapılacak zam oranı aralık ayında faaliyet gösteren Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından belirlenir ve Ocak ayında yılda bir defa olmak üzere zam yapılırdı. İlk defa bu yıl asgari ücrete temmuz ayında ara zam verildi. Şimdi gözler asgari ücrete yıl başında ne kadar zam yapılacağına çevrildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise yaptığı son dakika asgari ücret açıklaması ile gündeme oturdu…

Haberin Devamı

VEDAT BİLGİN SON DAKİKA ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) merkez binasında düzenlenen ‘Mesleki Eğitim ve Geliştirme Kurulu Toplantısı’na katıldı. Toplantıda konuşma yapan Bakan Bilgin, hizmet sektörü hakkında yaptığı açıklamalar ile katılımcılara seslenirken asgari ücrete ilişkin yaptığı açıklama ile milyonların bir anda dikkatini çekti.

Bakan Bilgin asgari ücret ile ilgili açıklamasında “Biz Bakanlık olarak üzerimize düşen her şeyi yaptık. 2 bin 825 liraydı asgari ücret, tarihinin en yüksek artışıyla, arkasından temmuzda artış yaptık. Şimdi aralık geliyor, aralıkta da yapacağız. Biz yurttaşlarımızı, çalışanlarımızı, emekçilerimizi enflasyonun tahribatından kurtaracağız” dedi.

Haberin Devamı

Bakan Bilgin ayrıca ekonomiye ilişkin şu ifadeleri kullandı: "Bugün içinde yaşadığımız konjonktürün meydana getirdiği bir negatif tablo var. En azından endişeler var. Nedir o tablo, işte enflasyon meselesi var. Türkiye’nin bu işsizlik problemi var. Enflasyona karşı muhtelif mücadele yaklaşımları var”

“Biz ne yapıyoruz, enflasyona rağmen Türkiye büyümeye devam ediyor. Geçtiğimiz iki çeyrekte yüzde 7,5 ve 7,6 Türkiye büyüdü. Büyüyerek ne yaptı, yaklaşık bir milyona yakın istihdam üretti. Sorunun çözümü bu. Enflasyona karşı küçülerek değil, büyüyerek enflasyonu çözeceğiz. Üretimle, ihracatla çözeceğiz. Türkiye ne kadar ihracat yaparsa, döviz geliri elde ederse, turizm geliri elde ederse enflasyona karşı o kadar üretime dayalı gücünü kullanarak bu sorunu aşma kabiliyetine sahip olur. Bu konuda tereddüdünüz olmasın. Enflasyonu kontrol altına alıp büyüme yoluyla enflasyonun meydana getirdiği tahribatı aşacağız. Biz de Bakanlık olarak sosyal politikalarla enflasyonun meydana getirdiği eşitsizlikleri, sosyal sorunları çözeceğiz. Asgari ücretle çözeceğiz, 3600 ile çözüyoruz, EYT ile çözeceğiz. Bunların hepsi önümüzdeki dosyalarda birer birer çözülüyor. Geçici işçiler sorununu çözeceğiz, taşeronların kamuya alınmasında o yıllarda yaklaşık 90 bin kişi dışarıda kalmıştı. Onların sorununu çözerek, bütün bunları çözerek ilerleyeceğiz.”

Haberin Devamı