Ekonomi Merkez Bankası faiz kararı açıklandı mı? TCMB 2022 Eylül ayı faiz kararı ne oldu?

Merkez Bankası faiz kararı açıklandı mı? TCMB 2022 Eylül ayı faiz kararı ne oldu?

Paylaş
Merkez Bankası faiz kararı açıklandı mı? TCMB 2022 Eylül ayı faiz kararı ne oldu?

Merkez Bankası faiz kararı bugün saat 14.00 itibariyle açıklandı. Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu başkanlığında gerçekleşen Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı neticesinde ağustos ayında politika faizi 100 baz puan düşürülmüştü. Diğer yandan dün sona eren ABD Merkez Bankası FED toplantısında faizlerin 75 baz puan artırılması kararı çıktı. Peki TCMB 2022 Eylül ayı faiz kararı ne oldu?

 Merkez Bankası faiz kararı piyasalar tarafından merakla bekleniyordu. Dün akşam açıklanan FED faiz kararıyla altın, döviz ve diğer piyasalarda bir dalgalanma yaşanmıştı. Bugün altın fiyatlarında düşüş gözlenirken döviz piyasasının yukarı yönlü hareket ettiği görülüyor. Piyasaları yakından takip eden pek çok kişi ise ‘Merkez Bankası faiz kararı açıklandı mı?’ ve ‘TCMB 2022 Eylül ayı faiz kararı ne oldu?’ tarzında aramalar yapıyor...

Haberin Devamı

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI AÇIKLANDI MI?

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası 22 Eylül 2022 Perşembe günü itibariyle 2022 yılının 9. PPK toplantısını gerçekleştirdi. Alınan faiz kararı ise saat 14.00’de açıklandı.

TCMB 2022 EYLÜL AYI FAİZ KARARI NE OLDU?

TCMB Para Politikası Kurulu'ndan (PPK) yapılan son dakika duyurusuna göre; yılın dokuzuncu toplantısında faiz değişikliğine gidildi. Yüzde 13 olan politika faizi yüzde 12’ye indirildi.

Karar metninde “Üçüncü çeyreğe ilişkin öncü göstergeler azalan dış talebin etkisiyle iktisadi faaliyette ivme kaybının devam ettiğine işaret etmektedir. Küresel büyümeye yönelik belirsizliklerin ve jeopolitik risklerin arttığı bir dönemde sanayi üretiminde yakalanan ivmenin ve istihdamdaki artış trendinin sürdürülmesi açısından finansal koşulların destekleyici olması önem arz etmektedir” denildi ve “Bu çerçevede Kurul, politika faizinin 100 baz puan düşürülmesine karar vermiş, mevcut görünüm altında güncellenen politika faiz düzeyinin yeterli olduğunu değerlendirmiştir” ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı