Ekonomi Asgari ücretin işverene maliyeti ne kadar 2022? Yeni asgari ücret (net-brüt) ne kadar oldu?

Asgari ücretin işverene maliyeti ne kadar 2022? Yeni asgari ücret (net-brüt) ne kadar oldu?

Paylaş
Asgari ücretin işverene maliyeti ne kadar 2022? Yeni asgari ücret (net-brüt) ne kadar oldu?

Asgari ücretin işverene maliyeti, asgari ücrete yapılan ara zam ile değişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan 1 Temmuz Cuma günü yaptığı açıklama ile yeni asgari ücreti duyurdu. Buna göre yüzde 30 oranında yapılan zam ile asgari ücret 5 bin 500 TL’ye yükseldi. Peki, asgari ücretin işverene maliyeti ne kadar? Temmuz 2022 asgari ücret (net-brüt) ne kadar oldu? İşte detaylar…

Yaklaşık 7 milyon çalışanın beklediği asgari ücret zammı açıklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı açıklama ile kamuoyu ile paylaşılan ara zam ile işveren ve işçiler için SGK pirimi, işsizlik sigorta primi tutarları ile asgari ücretin işverene maliyeti de değişti…

Haberin Devamı

TEMMUZ 2022 ASGARİ ÜCRET (NET-BRÜT) NE KADAR OLDU?

Asgari ücret Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türk-İş Genel Başkan Ergün Atalay ve TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol ile birlikte açıklandı.

Yapılan yüzde 30 oranındaki zammın ardından 2022 Temmuz ayı itibariyle net asgari ücret 5.500 TL olurken, brüt asgari ücret ise 6.471,00 TL oldu.

Asgari ücrete yapılan zam ile asgari ücret baz alınarak ödenen birçok ücrette de değişikliğe gidildi. İşsizlik maaşı, askerlik ve doğum borçlanması, Genel Sağlık Sigortası (GSS) primleri, Bireysel Emeklilik Kesintileri (BES) 65 yaş aylığı, evde bakım aylığı, engelli aylığı, çocuk desteği, hasta desteği de asgari ücretle birlikte değişti.

ASGARİ ÜCRETİN İŞVERENE MALİYETİ NE KADAR?

Yapılan yüzde 30’luk zammın ardından asgari ücretin işverene maliyeti de değişti.

Haberin Devamı

Buna göre, asgari ücretin işverene maliyeti (5 Puan prim teşfiği ile) 7 bin 603,43 TL oldu.