Ekonomi Borsada Noel Baba Rallisi yaşanır mı? Noel Baba Rallisi nedir? Noel Baba Rallisi neden ve nasıl olur?

Borsada Noel Baba Rallisi yaşanır mı? Noel Baba Rallisi nedir? Noel Baba Rallisi neden ve nasıl olur?

Paylaş
Borsada Noel Baba Rallisi yaşanır mı? Noel Baba Rallisi nedir? Noel Baba Rallisi neden ve nasıl olur?

Yıl sonuna az bir zaman kalırken uzmanlardan Noel Baba Rallisi ile ilgili uyarılar geliyor. Noel Baba Rallisi’nin erkene çekildiği ile ilgili iddialar ortaya dolaşırken, sert yükselişler ve rekorların bu yıl erken başladığı öne sürülüyor. Peki borsada Noel Baba Rallisi yaşanır mı? Noel Baba Rallisi nedir? Noel Baba Rallisi neden ve nasıl olur? İşte detaylar…

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) aralık ayı toplantısı beklenirken faiz kararı ile ilgili alınacak kararın ralliyi destekleyeceği söyleniyor. Santa Rally ya da Christmas Rally ismiyle bilinen Noel Baba Rallisi’nin ise bu yıl öne çekildiği ileri sürülüyor. Jeopolitik riskler, sıkı para politikaları ve yüksek enflasyon sebebiyle yükselen faizler, dünya borsalarında oldukça kötü bir sene yaşatırken bazı analistler Noel Baba Rallisi’nin yaşandığını bazıları ise Ayı Piyasası Rallisi’nin devam ettiğini söylüyor. 

Haberin Devamı

NOEL BABA RALLİSİ NEDİR?

Christmas Rally ve Santa Claus Rally olarak da bilinen Noel Baba Rallisi, aralık ayındaki son beş işlem gününde hisse senedi fiyatlarında ve izleyen ocak ayındaki ilk iki işlem gününde büyük yükselişlere ve rekorlara adını veren bir takvim etkisidir.

NOEL BABA RALLİSİ NEDEN OLUR?

Noel Baba Rallisi'nin sebepleri olarak; yeni fonların piyasaya girmeyesi, yeni yılın ilk haftasında piyasaların yükseleceği beklentisi, tatil ikramiyeleri ve hatta yeni yıl ruhuyla yaşanan iyimserlik gösteriliyor.

PİYASALARDA NOEL BABA RALLİSİ YAŞANACAK MI?

Hürriyet’ten Şenay Zeren’in haberine göre, Noel Baba Rallisi’nin bu yıl da yaşanacağını söyleyen stratejistlerin dışında, beklenen rallinin öne çekildiğini ifade edenler de bulunuyor. Bazı uzmanlar da Ayı Piyasası Rallisi’nin yaşandığını öne sürüyor.

Haberin Devamı

Diğer yandan Fed’in aralık ayı toplantısıyla birlikte faiz artırım hızını yavaşlatmasının risk iştahını yükselmesi ve ralliyi desteklemesi bekleniyor.,