Ekonomi Bu zor günleri de atlatırız

Bu zor günleri de atlatırız

Paylaş
Bu zor günleri de atlatırız

Ev ve mutfak eşyaları sektörü olarak 2022 yılında 3.5 milyar dolar değerinde ihracat gerçekleştirdik. Bu yılı da aynı miktarlarda kapatmayı hedefliyoruz. Ev ve mutfak eşyaları sektörü genelini değerlendirdiğimizde Çin, Almanya, İtalya, Hollanda ve ABD’nin ardından değer bazında ihracatta 6. sırada yer alıyoruz. Türkiye çok ciddi bir üretici konumunda.

TANITIM ATAĞI

Haberin Devamı

Ev ve mutfak eşyaları sektörü olarak 2024 yılında mevcut pazarlarımızda ihracatımızı koruyup, artırırken hedef pazarlarda da ihracatımızı daha da yükseltmeyi planlıyoruz. Panama, Avustralya, İtalya gibi ülkelere düzenleyeceğimiz etkinliklerle ve katılacağımız fuarlarla bu pazarlarda Türk ev ve mutfak eşyaları ürünlerini en iyi şekilde tanıtmayı amaçlıyoruz. Küresel ticarette yaşanan talep daralmalarına rağmen bu zor günleri atlatacağımıza inanıyoruz.

FUARLAR TAM GAZ

Sektörümüz için 2024 yılının en önemli gündem maddeleri arasında gerçekleştireceğimiz ticaret heyetleri, katılacağımız fuarlar, markalaşma konusu ve katma değerli üretim olacak. 27-28 Mayıs 2024 tarihinde İstanbul’da 7’ncisini düzenleyeceğimiz marka organizasyonumuz Invitation Only’de 60 ülkeden 200’ün üzerinde nitelikli alıcıyı Türk üreticilerimizle buluşturacağız.

Haberin Devamı