Ekonomi Burs müjdesi! Öğrenci ve araştırmacıları yakından ilgilendiriyor

Burs müjdesi! Öğrenci ve araştırmacıları yakından ilgilendiriyor

Paylaş
Burs müjdesi! Öğrenci ve araştırmacıları yakından ilgilendiriyor

Milyonlarca öğrenci ve araştırmacıyı yakından ilgilendiren haber. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan “Lisans öğrencilerine verdiğimiz bursu 1250 liraya çıkarıyoruz.” dedi. İşte burs müjdesinin detayları..

Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı sona erdi. Kritik toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Lisans öğrencilerine verdiğimiz bursu 1250 liraya çıkarıyoruz. dedi.

Haberin Devamı

Öğrencilere müjdeler veren Erdoğan, "Öğrencilere ve araştırmacılara TÜBİTAK'dan sağladığımız burslarda ciddi iyileştirmeler yapıyoruz. Lisans öğrencilerine verdiğimiz aylık 750 liralık bursu yüzde 67'lik artışla bin 250 liraya çıkarıyoruz. Aynı şekilde başarı performanslarına göre bundan böyle TÜBİTAK’tan yüksek lisans öğrencileri 3 bin lira ile 4,250 lira, doktora öğrencileri 5 bin 500 ile 7 bin 500 arası, doktora sonrası araştırmacılar ise 7 bin 500 ile 10 bin arasına kadar aylık burs alabileceklerdir. Mümkün olan en yüksek seviyeden yapmaya özen gösterdiğimiz bu iyileştirmelerin şimdiden öğrenci ve araştırmacılarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Gençlerimize TÜBİTAK ile ilgili bir müjdemiz daha var. Salgının ilk yılında kısaca STAR dediğimiz stajyer araştırmacı burs programını uygulamaya almıştık. Bu proje ile binlerce gencimizi TÜBİTAK tarafından uygulanan ya da desteklenen projelere dahil ederek onların da öğrenciyken çok kıymetli tecrübeler edinmelerini sağladık. STAR programını Gençlik ve Spor Bakanlığımız, Kültür ve Turizm Bakanlığımızı da dahil ederek yeniden açıyoruz. Bugün almaya başlayacağımız çağrı ile 300'ü arkeoloji projelerinde görev almak üzere 2 bin 300 üniversite öğrencimizi destekleyeceğiz. Gençlerimiz bilim ve teknoloji alanlarında araştırma yapacak kıymeti parayla ölçülemeyecek bir saha tecrübesi edinecekler. Bu programın da hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Haberin Devamı