Ekonomi BYD, ATTO 3 ile zirveye ısınıyor

BYD, ATTO 3 ile zirveye ısınıyor

Paylaş
BYD, ATTO 3 ile zirveye ısınıyor

BYD Türkiye Genel Müdürü İsmail Ergun, ön taleple BYD modellerine sahip olmak isteyenlerin sayısının 22 bini aştığına dikkat çekerek, bu talebin yaklaşık yarısının ATTO 3 modelinden oluştuğunu söyledi.

Başlangıçta İstanbul’da iki, Ankara ve İzmir’de birer adet olmak üzere toplam dört bayi ile satışa başladıklarını belirten Ergun, “2024’te bayi sayısını 20’nin üzerine çıkartmayı planlıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

2 MODEL DAHA GELECEK

İsmail Ergun, müşterilerinin ayrıca BYD Dijital Bayi yoluyla bayileri ile canlı olarak iletişim kurabileceğini kaydetti. 2024 yılını ilk çeyreğinde BYD HAN ve BYD SEAL modelleri Türkiye’ye getireceklerini bilgisini paylaşan Ergun, “Orta vadede yüzde 10 ve üzerinde pazar payına ulaşmayı hedefliyoruz. 2024 yılında 10 bin adetlik satış planlıyoruz” diye konuştu.

PERFORMANSLI VE VERİMLİ GÜÇ ÜNİTESİ

Sportif tasarımıyla dikkat çeken BYD ATTO 3, 0.29 Cd rüzgar direnci katsayısıyla aerodinamik bir model olarak öne çıkıyor. 60.4 kWh bataryayı 150 kW (204 PS) güç ve 310 Nm tork sunan elektrikli motorla kombine eden BYD ATTO 3, 0-100 km/s hızlanmasını 7.3 saniye ile gerçekleştirerek segmentindeki en hızlı tek motorlu elektrikli SUV olarak öne çıkıyor. WLTP ölçümlerine göre ortalama 420 km menzil sunan BYD ATTO 3 modeli, DC şarj ile yüzde 30’dan yüzde 80’e yalnızca 29 dakikada şarj edilebiliyor. Eco, Normal ve Sport olmak üzere üç farklı sürüş moduyla kullanabilen BYD ATTO 3, kullanıcıların her yol koşulunda ve ortam konforlu bir sürüş elde etmesini sağlıyor.

Haberin Devamı

YÜKSELEN TREND YEŞİL LOJİSTİK

Sürdürülebilirlik kavramı, lojistik ve dağıtım sektöründe yeni trendler yaratmaya başladı. Teknolojik ilerlemelerle birlikte hızla dönüşüm gösteren lojistik sektörü tedarik zinciri esnekliğinden 5G’ye, yeşil lojistikten IoT - Nesnelerin İnterneti teknolojisine kadar, sektöre etki edecek birçok yeni trende imza atıyor. Kamion Kurucusu Berkay Adlım, “Her yıl yapılan taşımaların yüzde 32’si boş dönüyor ve bundan kaynaklı ciddi bir karbon emisyonu ortaya çıkıyor.

215 MİLYON AĞACA BEDEL

Bu oran neredeyse her yıl 215 milyon ağaç kaybetmemize neden oluyor. Bunu dengelemek için ise her yıl 215 milyon yeni ağaç dikmek gerekiyor. Gereksiz yakıt tüketiminin önüne geçmek, sektördeki beklemeleri azaltmak ve verimliliği artırarak sürdürülebilirliğe katkı sağlamak için geliştirdiğimiz ürünlerimiz sayesinde hem yük veren iş ortaklarımıza hem de taşıyıcı iş ortaklarımıza hızlı, pratik ve güvenilir çözümler sunmayı hedefliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

MEGANE E-TECH’E ÖZEL FİYAT

Renault, Megane E-Tech modelinde kasım ayına özel fiyat uygulaması yapıyor. Sınırlı sayıdaki 2023 model Megane E-Tech Techno EV60 220 hp otomobiller 1.49 milyon TL’den başlıyor. Megane E-Tech yüzde 100 elektriklinin karma karbondioksit salımı 0 (g/km) ortalama enerji tüketimi 16,1 kWh/100 km civarında bulunuyor.

AUDI E-TRON MODELLERİNDE FIRSAT

Audi Q8 e-tron ve Audi Q8 Sportback e-tron, kasım ayında avantajlı faiz oranlarıyla satışa sunuluyor. Markanın elektrikli SUV portföyündeki en üst düzey model olan Q8 e-tron ve bir SUV’un genişliğini büyük bir coupé’nin zarif çizgileriyle birleştiren Q8 Sportback e-tron, 18 ay geri ödemeli 2 milyon TL kredi kullanımına yüzde 2.99 faiz oranı uyguluyor.

TOPLU TAŞIMADA SESSİZ VE ÇEVRECİ ‘NOVOCITI VOLT’

Novociti Volt’a iç ve dış pazarlarda ilgi artıyor. Anadolu Isuzu’nun Gebze Çayırova’da ürettiği elektrikli midibüs modeli Novociti Volt yurtiçinde ve başta Avrupa olmak üzere dünya şehirlerinde yola çıktı. Türkiye demo turu kapsamında, belediyeler başta olmak üzere toplu taşıma servisi sunan kurum ve işletmeler Novociti Volt’un performanslı sessiz ve çevreci motorunu, teknolojik özelliklerini, yol tutuşunu, güvenliğini ve konforunu yakından deneyimlediler. Novociti Life platformu üzerinde geliştirilen araç 8 metrelik uzunluğa ve yüksek manevra kabiliyetine sahip.

Haberin Devamı

400 KM MENZİLİ VAR

Araç 268 kWh’lık kapasitesi ile 400 km’ye kadar menzil imkanı sunuyor. Tavana yerleştirilen bataryalar ve dengeli ağırlık dağılımı sayesinde yolcu kapasitesi 52’ye kadar çıkabiliyor. Sahip olduğu rejeneratif frenleme sistemi araç menziline ve toplam güç yönetimine önemli bir katkı sağlıyor. Aracın sahip olduğu Sürücü Puanlama Sistemi, enerji tüketimi gibi değerlerin analizi ve her ihtiyaca yönelik sunulan farklı pil kapasiteleri ile operasyon verimliliğini en iyi hale getiriyor. Araç, ABC Design Award’da Transportation kategorisinde, German Design Awards kapsamında ise “German Design Awards Winner 2023” ödülüne layık görüldü.

Haberin Devamı

NISSAN’DAN ELEKTRİKLİ CROSSOVER

Nissan, üçüncü nesil crossover’ı Qashqai e-Power’ın özgün siyah tasarım unsurlarına sahip özel versiyonunu sundu. Designpack Black Edition olarak adlandırılan bu özel versiyon, bulut gri, inci beyazı, metalik siyah olmak üzere üç farklı çift renk kombinasyona sahip. e-POWER teknolojisine sahip olan Qashqai e-POWER Designpack Black Edition, şarj etmeye gerek kalmadan elektrikli araç sürüş deneyimi sunuyor. e-POWER sistemi yer alırken, tekerleklerin yalnızca elektrik motoru tarafından çalıştırılması e-Power güçaktarma sistemini farklılaştıran özellik olarak ön plana çıkıyor. Bu özellik sayesinde Qashqai e-Power anında ve doğrusal tepki sağlarken, elektrikli araç hissini veriyor ve geleneksel hibrit araçlara alternatif oluşturuyor.

YENİ BİNALARDA İSTASYONLAR ZORUNLU

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca hazırlanan Otopark Yönetmeliği yeni inşa edilecek apartman ve sitelerde elektrikli şarj ünitesi kurulumunu zorunlu tutuyor. Yönetmelikte; zorunlu otopark adedi 20 ve üzeri olan yapılarda şarj ünitesinin 1 adetten az olmaması ve otoparkın en az yüzde 5’inin şarj ünitesi dâhil elektrikli araçlara uygun olarak düzenlenmesi şartı aranıyor.

AVM’LER DE DAHİL

Otopark yönetmeliğinde yeni yapılacak olan bölge ve genel otoparklar ile AVM’lere ait otoparklarda da en az yüzde 10 oranında otopark yerinin ilgili standartlara göre şarj ünitesi dâhil elektrikli araçlara uygun olarak düzenlenmesi şartı aranıyor. 30 bin metrekareden büyük AVM’lerde kurulacak şarj ünitelerinden en az birinin, 70 bin metrekareden büyük AVM’lerde ise en az ikisinin hızlı şarj kapasitesine sahip olması gerekiyor.