Ekonomi Çalışan emekliye 5 bin lira ikramiye! Ne zaman ödeneceği netleşti

Çalışan emekliye 5 bin lira ikramiye! Ne zaman ödeneceği netleşti

Paylaş
Çalışan emekliye 5 bin lira ikramiye! Ne zaman ödeneceği netleşti

Çalışan emeklilere bir defaya mahsus 5 bin TL verilmesini içeren önerge, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülen kanun teklifine eklendi. İkramiye kapsamına giren emekliler, ödemelerin yapılacağı tarihi merak ediyor.

Çalışan emekliye 5000 TL ikramiye ödemelerinin ne zaman yapılacağıyla ilgili sorgulamalar sürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla, Cumhuriyet'in 100. yılına özel çalışmayan emeklilere verilen 5000 TL ikramiye ödemeleri, çalışan emeklilere de verilecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmanın tamamlanmasının ardından, çalışan emeklilere 5000 TL ikramiye ödemesi yapılacak.

Haberin Devamı

Çalışan emeklilere 5 bin lira ikramiye verilmesini de öngören Torba Yasa Teklifi görüşmelerine Genel Kurul'daki bütçe mesaisi nedeniyle ara verilmişti.

Bütçe görüşmelerinin 25 Aralık'ta tamamlanmasının ardından, Torba Yasa Teklifi 26 Aralık'ta tekrar gündeme alınacak.

5 BİN TL İKRAMİYE NE ZAMAN VERİLECEK?

Teklifin en geç 27 Aralık'a kadar yasalaşması bekleniyor. Yasanın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanmasıyla birlikte çalışan emeklilere yönelik 5 bin liralık ikramiye ödemelerinin 29 Aralık'ta hesaplara aktarılması bekleniyor. İkramiye ödemelerinin hızla yapılabilmesi için Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın tüm çalışmaları tamamladığı da öğrenildi.

İKRAMİYE KİMLERE VERİLECEK?

Buna göre, 2023 Ekim ödeme döneminde gelir, aylık ödenen sigortalı ve hak sahiplerine bir defaya mahsus olmak üzere yapılan 5 bin lira tutarındaki ödemeden, gelir, aylık almaktayken çalışan veya faaliyette bulunanlar ile yaşlılık aylığı almaktayken bu aylıkları kesilmeksizin belirtilen işyerlerinde çalışan emekliler de yararlanacak.

Haberin Devamı