Ekonomi Carsten Knobel: Sürdürülebilirlik hedeflerimiz için durmaksızın çalışıyoruz

Carsten Knobel: Sürdürülebilirlik hedeflerimiz için durmaksızın çalışıyoruz

Paylaş
Carsten Knobel: Sürdürülebilirlik hedeflerimiz için durmaksızın çalışıyoruz

Yapıştırıcı Teknolojileri ve Tüketici Markaları alanında faaliyet gösteren Henkel, 2023 Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayınladı. Şirketin CEO’su Carsten Knobel, “Sürdürülebilirlik hedeflerimizi hayata geçirmek için durmaksızın çalışıyoruz” diye konuştu.

Şirket geçtiğimiz yıl üretimdeki toplam karbondioksit salınımlarını metrik ton ürün başına (2010 baz yılına kıyasla) yüzde 61 oranında azaldığını, yenilenebilir kaynaklardan satın aldığı elektriğin payının da yüzde 89 seviyesine çıktığını, 2023 yılında toplamda 14 tesiste daha karbon-nötr üretime geçildiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Şirket ayrıca, ham madde ve ambalaj kaynaklı karbondioksit salınımlarını (2017 baz yılına kıyasla bir ton ürün başına) yüzde 17 oranında azalttığını duyurdu.

Şirketin CEO’su Carsten Knobel konuyla ilgili görüşlerini şu sözlerle paylaştı: “Sürdürülebilirlik, ‘Amaca Yönelik Büyüme Gündemi’mizin temel unsurlarından biridir. Özellikle bu gibi zorlu zamanlarda, sürdürülebilir eylem her zamankinden daha fazla önem taşıyor. Bu nedenle sürdürülebilirlik hedeflerimizi hayata geçirmek için durmaksızın çalışıyoruz. 2023 yılında kaydettiğimiz ilerlemeden büyük gurur duyuyorum. Önde gelen dış ESG derecelendirmelerinde elde ettiğimiz üst düzey sonuçlar, örneğin tekrarlanan EcoVadis Platinum başarısı, doğru yolda olduğumuzu ve ilerlememizin takdir edildiğini gösteriyor.”

Haberin Devamı