Ekonomi Cuma günü satılan hisse ne zaman hesaba geçer? Hafta içi satılan hisse hesaba ne zaman geçer?

Cuma günü satılan hisse ne zaman hesaba geçer? Hafta içi satılan hisse hesaba ne zaman geçer?

Paylaş
Cuma günü satılan hisse ne zaman hesaba geçer? Hafta içi satılan hisse hesaba ne zaman geçer?

Borsada işlem yapmaya başlayan kişilerin bilmesi gereken pek çok nokta bulunuyor. Artık mobil uygulamalar ile saniyeler için alınıp satılan hisseler kısa sürede nakde çevrilebiliyor. Peki, Cuma günü satılan hisse ne zaman hesaba geçer? Hafta içi satılan hisse hesaba ne zaman geçer? İşte yanıtı…

Cuma günü satılan hisse ne zaman hesaba geçer?’ ve ‘Hafta içi satılan hisse hesaba ne zaman geçer?’ soruları borsada işlem yapan pek çok kişinin merak ettiği konular arasında yer alıyor. Çünkü borsa satılan hisseler anında hesaba geçmiyor ve bunun için belirli bir süre geçmesi gerekiyor…

Haberin Devamı

CUMA GÜNÜ SATILAN HİSSE NE ZAMAN HESABA GEÇER?

Satış işlemlerinde hisse bedeli BIST işleyişi gereği 2 işgünü sonra çekilebilmektedir.

Bu nedenle Cuma günü satılan bir hisse cumartesi ve pazar işlem günleri arasında sayılmadığı için salı günü hesaba geçiyor.

HAFTA İÇİ SATILAN HİSSE NE ZAMAN HESABA GEÇER?

Yukarıda da bahsedildiği gibi bir hissenin hesaba geçmesi için iki işlem günü gerekiyor. Borsada saat 10:00’dan 18:05’e kadar yapılacak tüm satışlar 1 işlem günü sayılır. Yani pazartesi günü herhangi bir saatte yapılan satış işlemi sonrası Pazartesi 1. gün Salı 2. gün olmak üzere para çarşamba günü hesaba geçer.

T2 NE ZAMAN HESABA GEÇER?

Yatırımcıların aldıkları ya da sattıkları hisse senetleri 2 gün boyunca burada saklanmaktadır. Takas günü ise T+2 şeklinde, işlemi izleyen ikinci iş günüdür. Yani söz konusu hisse senedi ile ilgili işlem gerçekleştikten 2 gün sonra para hesaba geçer.

Haberin Devamı

T2 BAKİYE NE ZAMAN HESABA GEÇER?

Alış işlemi gerçekleştikten sonra paylar, satış işlemi gerçekleştikten sonra da satış tutarı yatırım hesaba 2 iş günü sonra geçmektedir. Ancak takas süresini (T+2) beklemeden emirlerin gerçekleşmesi ile birlikte oluşacak borsa işlem limiti dahilinde işlem yapılabilmektedir.

BORSADA HİSSE İSTEDİĞİN ZAMAN SATILABİLİR Mİ?

Alınan hisse aynı gün satılamıyor ise bu, hissenin brüt takasta olduğunu göstermektedir. Aynı zamanda brüt takasta olan bir hissenin satışı sonrası başka hisse de alınamaz en az 1 gün daha beklemesi gerekmektedir. Borsa kuralları gereği birçok hisse günlük alınıp satılabilir. Cezalı hisseler günlük alınıp satılamaz.