Ekonomi Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan faiz açıklaması: Düşürmeye devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan faiz açıklaması: Düşürmeye devam edeceğiz

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan faiz açıklaması: Düşürmeye devam edeceğiz

Merakla beklenen kritik kabine toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantı sonrası önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, "Bu iktidar faizi artırmayacaktır, tam aksine faizi düşürmeye devam edeceğiz." diye konuştu.

Haberin Devamı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tüm memurlarımızın ek göstergelerinde 600 puanlık bir yükseltmeye gitmeyi kararlaştırdık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Kamu çalışanları lehine bir fedakarlıkta bulunarak, tüm memurlarımızın ek göstergelerinde 600 puanlık bir yükseltmeye gitmeyi kararlaştırdık” dedi.

İşte Erdoğan'ın konu hakkındaki açıklamaları:

Karadeniz'deki gazın çıkmasıyla birlikte bu tablo lehimize değişecektir. Biz hepsinden daha iyi durumdayız. Bu ülkelerin merkez bankaları bilançoları neredeyse milli gelirlerinin yüzde 40'ına dayandı. Kimse bizden şunu beklemesin bu iktidar faizi artırmayacaktır. Tam aksine biz faizi düşürmeye devam edeceğiz. Gelişmiş ülkelerin hiçbiri bu aşamada enflasyonla göre faiz verme, cari açık verme riskine girmez, giremez. Sayın Başkan niçin faizi düşürmekten bahsediyorsun? Bu ülkede yatırımcı birinci dereceden kamu bankalarıyla özel sektör bankaları da dahil olursa düşük faizle yatırıma girsin, mevcut yatırımlarını daha da genişletsin, ihracatı, istihdamı, büyümeyi sağlayalım. Bu oldukça işsizlik de bugün olduğu gibi daha da azalacaktır. Dünya milli gelirinin yüzde 70'ini oluşturan bu ülkelerin yaşadığı sancılar tabi olarak herkesi etkiliyor.

Haberin Devamı