Ekonomi Doğal gaz yardımı başvurusu nasıl yapılır? E-devlet 450-1.150 TL doğal gaz tüketim desteği başvuru sayfası

Doğal gaz yardımı başvurusu nasıl yapılır? E-devlet 450-1.150 TL doğal gaz tüketim desteği başvuru sayfası

Paylaş
Doğal gaz yardımı başvurusu nasıl yapılır? E-devlet 450-1.150 TL doğal gaz tüketim desteği başvuru sayfası

Doğal gaz yardımı bu yıl da devam ediyor, dar gelirli aileler başvurularını e-devlet üzerinden gerçekleştiriyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık doğal gaz tüketim desteğine ilişkin açıklamasında başvurusu değerlendirilen vatandaşların iki dönem şeklinde 450 ve 1.150 TL arasında değişen destekten faydalanabileceklerini kaydetti. Peki, doğal gaz yardımı başvurusu nasıl yapılır? İşte e-devlet 450-1.150 TL doğal gaz tüketim desteği başvuru sayfası ve diğer ayrıntılar…

Doğal gaz yardımı milyonlarca aileye kış aylarında rahatlık sağlıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 3 milyar TL bütçe ile hayata geçirilen doğal gaz tüketim desteği için başvurular e-devlet üzerinden alınıyor. Başvurusu onaylanan vatandaşlar PTT’ye giderek faturalarını ibraz ettikten sonra yardımdan faydalanabiliyor. 450-1.150 TL aralığında olan doğal gaz desteği ise kişi hane geliri üzerinden hesaplanıyor. İşte e-devlet doğal gaz yardımı başvuru sayfası ve diğer merak edilen ayrıntılar…

Haberin Devamı

DOĞAL GAZ YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Doal gaz yardımı için başvurular e-devlet “Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti” sayfasından yapılmaktadır. Hem faturalı hem de ön ödemeli sayaç (Kartlı) kullanan vatandaşların faydalanabileceği doğal gaz tüketim desteği başvurusunun onaylanması halinde, vatandaşlar PTT’ye giderek faturalarını ibraz ettikten sonra destekten faydalanabilecek.

Ön ödemeli sayaç (Kartlı) kullanan vatandaşların destek miktarı ise kartlarına yansıtılacak.

Ayrıca sağlık raporu bulunan kronik hastalara yüzde 5 ek ödeme yapılacak.

E-DEVLET 450-1.150 TL DOĞAL GAZ TÜKETİM DESTEĞİ BAŞVURU SAYFASI İÇİN TIKLAYIN

DOĞAL GAZ DESTEĞİ NE KADAR VERİLECEK?

Doğal gaz desteğinin miktarı kişinin hane halkı gelirine göre belirlenecek. Buna göre;

Kişi başına düşen aylık gelir aralığı 450 TL ve altı olanlara 600 TL,

Kişi başına düşen aylık gelir aralığı450 TL üzeri-911,15 TL ve altı olanlara 550 TL

Haberin Devamı

Kişi başına düşen aylık gelir aralığı 911,15 TL üzeri-1372,30 TL ve altı olanlara 500 TL

Kişi başına düşen aylık gelir aralığı 1372,30 TL üzeri-1833,45 TL’den az olanlara ise 450 TL doğal gaz yardımı ödemesi yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Doğal gaz tüketim desteği alabilmenin en büyük belki de tek kriteri ihtiyaç sahibi olabilmek. E-devlet üzerinden yapılan başvuru sırasında kişiye ekonomik durumuna ilişkin yöneltilen soruların yanıtları, devlet kurumları ile karşılıklı olarak kontrol edildikten sonra kişinin ihtiyaç sahibi olduğunun belirlenmesi halinde doğal gaz desteği almaya hak kazanıyor.