Ekonomi Doğal gaz yardımı başvurusu nereden ve nasıl yapılır? 2022 Doğal gaz desteği parası ne kadar verilecek?

Doğal gaz yardımı başvurusu nereden ve nasıl yapılır? 2022 Doğal gaz desteği parası ne kadar verilecek?

Paylaş
Doğal gaz yardımı başvurusu nereden ve nasıl yapılır? 2022 Doğal gaz desteği parası ne kadar verilecek?

Doğal gaz yardımı başvurusu için araştırmalar havaların soğumasıyla yoğunlaşmaya başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından uygulamaya koyulan yardım programında dar gelirli ailelere bulundukları bölge ve gelir miktarına göre doğal gaz desteği ödemesi yapılacak. Peki, doğal gaz yardımı başvurusu nereden ve nasıl yapılır? İşte yanıtı…

Doğal gaz yardımı için başvurular alınmaya devam ediyor. Bundan önceki dönemlerde kömür yardımı yapılan ailelerle birlikte artık doğal gaz kullanan dar gelirli vatandaşlara da destek ödemesi yapılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamasında geçen yıl 450-1.150 TL olarak yapılan doğal gaz desteği ödemelerinin bu yıl artırıldığını kaydetmişti. Peki, 2022 Doğal gaz desteği parası ne kadar verilecek? İşte doğal gaz yardımı başvuru sayfası ve merak edilen diğer detaylar…

Haberin Devamı

DOĞAL GAZ YARDIMI BAŞVURUSU NEREDEN VE NASIL YAPILIR?

Doğal gaz yardımı için başvurular e-devlet “Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti” sayfasından yapılmaktadır. Hem faturalı hem de ön ödemeli sayaç (Kartlı) kullanan vatandaşların faydalanabileceği doğal gaz tüketim desteği başvurusunun onaylanması halinde, vatandaşlar PTT’ye giderek faturalarını ibraz ettikten sonra destekten faydalanabilecek.

Ön ödemeli sayaç (Kartlı) kullanan vatandaşların destek miktarı ise kartlarına yansıtılacak.

Ayrıca sağlık raporu bulunan kronik hastalara yüzde 5 ek ödeme yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Doğal gaz tüketim desteği alabilmenin en büyük belki de tek kriteri ihtiyaç sahibi olabilmek. E-devlet üzerinden yapılan başvuru sırasında kişiye ekonomik durumuna ilişkin yöneltilen soruların yanıtları, devlet kurumları ile karşılıklı olarak kontrol edildikten sonra kişinin ihtiyaç sahibi olduğunun belirlenmesi halinde doğal gaz desteği almaya hak kazanıyor.

Haberin Devamı

2022 DOĞALGAZ DESTEĞİ PARASI NE KADAR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamaya göre 2022 doğal gaz destek ödemeleri bu yıl en az 900 TL, en fazla ise 2.500 TL olarak yapılacak.

E-DEVLET DOĞAL GAZ BAŞVURU SAYFASI İÇİN TIKLAYIN