Ekonomi Emeklilerden ek zam talebi! Gözler Erdoğan'da

Emeklilerden ek zam talebi! Gözler Erdoğan'da

Paylaş
Emeklilerden ek zam talebi! Gözler Erdoğan'da

Emekli Sandığı, Bağ-Kur ve SSK emeklileri yılın 6 ayı için toplamda yüzde 25 zam alacak. Maaş artışı EYT'liler dahil bu yıl içinde emekli olan tüm emeklileri kapsayacak. Emekliler, asgari ücrete yapılan oranda kendilerine de zam yapılmasını istiyor. Gelecek hafta Meclis Genel Kurulu'nda görüşülecek emekli zammı önce gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çevrildi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen kanun teklifine eklenen emekli aylığının enflasyon farkı ile birlikte toplam yüzde 25 oranında artırılmasına ilişkin madde kabul edildi. Teklife eklenen maddeler ile Emekli Sandığı, Bağ-Kur ve SSK emeklileri yılın 6 ayı için toplamda yüzde 25 zam alacak. Düzenleme temmuz ayından itibaren uygulanmak üzere yayımı tarihinde yürürlüğe girecek. EYT'liler de bu verilen ilave artıştan yani yüzde 25'e yükseltilen artıştan her şekilde yararlanacaklar.

Haberin Devamı

Emeklilere verilen yüzde 25 zam emeklilere memnun etmedi. Ek zam isteğini köşesine taşıyan Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, gözlerin Cumhurbaşkanı Erdoğan 'a çevrildiğini ifade etti.

İşte Selvi'nin "Emeklilerin gözü Erdoğan’da... Zam oranının artırılmasını istiyorlar" başlıklı yazısının ilgili bölümü:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Emeklilere sözümüzü tuttuk” dedi.

“Zam oranını yüzde 25’e çıkararak emeklileri enflasyona ezdirmedik” dedi.

Cumhurbaşkanı emekli dostudur. Cumhurbaşkanı Erdoğan çalışanın yanındadır. Memurlara enflasyonun üstünde zam yapılması, asgari ücretin yılda iki kez artırıp çalışanların hayat pahalılığı karşısında korunmaya çalışılması bunun ispatı. Erdoğan, her zaman refah payı artışları yaparak emeklileri de yüksek enflasyon karşısında korumaya çalıştı.

Haberin Devamı

Enflasyon oranı yüzde 19.77 iken emeklilere yüzde 25 zam yapıldı.

EMEKLİLER EK DESTEK BEKLİYOR

En düşük memur maaşı 22 bin liraya çıkarılarak yapılan yüzde 85 oranındaki artış ve asgari ücretin ikinci dönemde yüzde 34 oranında artırılması nedeniyle yüzde 25’lik zam emekliyi memnun etmedi. Emekli maaşı çalışana göre birkaç kademe geriledi. Emeklilerimiz zaten zor koşullarda yaşıyorlar. En büyük sıkıntıyı çeken kesim olmasına rağmen Erdoğan’a en büyük desteği de emeklilerimiz veriyor. Emeklilere zam oranı önümüzdeki hafta Meclis Genel Kurulu’nda görüşülerek kesinleşecek. Emeklilerin gözü Erdoğan’da. Umutları yine Erdoğan. Eğer Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekliye zam oranının artırılması yönünde talimat verirse, Meclis’te bir önergeyle bu oran artırılır.

Emekliler, seçimde Erdoğan’a çok güçlü bir destek verdiler. Bu kez de emekliler Erdoğan’dan ek bir destek talep ediyorlar.