Ekonomi Enerjide 'kâr ortaklığı' tuzağına dikkat!

Enerjide 'kâr ortaklığı' tuzağına dikkat!

Paylaş
Enerjide 'kâr ortaklığı' tuzağına dikkat!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), ‘kâr ortaklığı modeline dayalı yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik üretme’ iddiasındaki dolandırıcılık amaçlı reklamlara yönelik gerekli adli ve hukuki süreçlerin başlatıldığını açıkladı.

Kurumdan yapılan açıklamada yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı elektrik üretiminin, mevcut yasal mevzuat kapsamında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından düzenlenen ihaleler, EPDK tarafından yürütülen lisanslı ve lisansız elektrik üretimi başvuru süreçleri kapsamında devam ettiği belirtildi.

Haberin Devamı

SAADET ZİNCİRİNİ HATIRLATTI

Yatırım yapmak isteyen tüm kamu ve tüzel kişiler ile gerçek kişilerin yerine getirmesi gereken çeşitli yükümlülükleri bulunduğu anımsatılan açıklamada şöyle denildi: “Son günlerde özellikle yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik üretimine dayalı, ‘saadet zinciri’ benzeri yapılanmalar kurarak kâr ortaklığı modeli üzerinden vatandaşlarımızı yanıltıcı girişimlere dair şikayetler kurumumuza ulaşmıştır. Unutulmamalıdır ki lisanssız elektrik üretiminin sınırları ve kapsamı bellidir, hedefi de tüketilen elektriğin üretilmesidir ve bir kâr ortaklığı modeli söz konusu değildir.”

HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILDI

Lisanslı elektrik üretimine yönelik yatırım yapma süreçlerinde mutlaka söz konusu şirketlerin lisansının olup olmadığının kurumun internet sayfasından kontrol edilmesi gerektiği vurgulanan EPDK açıklamasında, “Bu şirketlerin elektrik üretim lisansı yoksa mutlak surette yatırımdan kaçınılması gerekmektedir. Kurumumuz tarafından ilgili reklamlara yönelik gerekli adli ve hukuki süreçler başlatılmıştır” denildi.

Haberin Devamı