Ekonomi Erzurum TOKİ kura sonuçları ne zaman açıklanır? TOKİ Erzurum kura sonucu sorgulama

Erzurum TOKİ kura sonuçları ne zaman açıklanır? TOKİ Erzurum kura sonucu sorgulama

Paylaş
Erzurum TOKİ kura sonuçları ne zaman açıklanır? TOKİ Erzurum kura sonucu sorgulama

Erzurum TOKİ kura çekimi 19 Kasım Cumartesi günü noter huzurunda gerçekleşiyor. 7 Kasım’da başlayan kura çekilişlerinde binlerce vatandaş ev sahibi olmak için ilk adımı atarken, Erzurum’da gerçekleşen TOKİ kura çekilişi ile 2 bin 420 konut daha sahibini bulacak. Peki, Erzurum TOKİ kura sonuçları ne zaman açıklanır? İşte TOKİ Erzurum kura sonucu sorgulama ekranı ve diğer detaylar…

TOKİ kura çekimi Erzurum ile devam ediyor. Sabah saatlerinde başlayan ve canlı yayınlanan çekilişler tüm hızıyla devam ediyor. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın resmi sosyal medya hesaplarından canlı izlenen Erzurum TOKİ kura sonuçları ise başvuruda bulunan binlerce kişi tarafından heyecanla bekleniyor. İşte TOKİ Erzurum kura sonucu sorgulama sayfası ve çekilişler ile ilgili ayrıntılar…

Haberin Devamı

ERZURUM TOKİ KURA SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

2 bin 420 konut için gerçekleştirilen Erzurum TOKİ kura çekimi 19 Kasım 2022 Cumartesi günü saat 10.00 itibariyle başladı. Öğlen saatlerinde de tüm hızıyla devam eden çekilişlerin gün içinde sona ermesi bekleniyor.

TOKİ Erzurum kura sonuçları ise kura çekiminin tamamlanmasının ardından TOKİ’nin resmi sayfası üzerinden T.C. kimlik numarası ile sorgulanabilecek.

TOKİ ERZURUM KURA SONUCU SORGULAMA SAYFASI İÇİN TIKLAYIN

KONUT ALMA HAKKI VE KONUT BELİRLEME KURASI HAKKINDA

  • Konut Alma Hakkı ve Konut Belirleme Kurası, noter huzurunda; Banka ve İdare yetkilileri denetiminde gerçekleştirilecektir. Kura çekiliş yeri ve programı daha sonra açıklanacaktır
  • Kurada konut sayısı kadar asil alıcı belirlenecek olup aynı anda asil alıcıların konutları da kura ile belirlenecektir.
  • Kura sırasında belirlenecektir.
  • Satışa sunulan konut sayısından daha az başvuru olması durumunda kura çekilişi yapılmayacaktır. Başvuru şartlarını sağlayan hak sahipleri kategorilerinin önceliğine ve başvuru sıralamasına göre İdarenin hazırlayacağı ve ilan edeceği program doğrultusunda konut seçim ve sözleşme imzalama işlemlerini İdarenin belirleyeceği bloklar/konutlar arasından gerçekleştireceklerdir.
  • Diğer başvuru sahipleri, İdaremiz genel uygulamalarında olduğu üzere başvuru sayısına göre gerektiği takdirde kura ile belirlenecektir.
  • Kura sonucu konut satın alma hakkı kazananlar, sözleşme imzalama aşamasında kendi aralarında becayiş (konut değişikliği) yapabileceklerdir.