Ekonomi EYT ne zaman çıkacak? Memurları da kapsayacak mı? Emeklilikte Yaşa Takılanlar yasası ne zaman yürürlüğe girecek?

EYT ne zaman çıkacak? Memurları da kapsayacak mı? Emeklilikte Yaşa Takılanlar yasası ne zaman yürürlüğe girecek?

Paylaş
EYT ne zaman çıkacak? Memurları da kapsayacak mı? Emeklilikte Yaşa Takılanlar yasası ne zaman yürürlüğe girecek?

EYT ile emekli olma hayali kuran milyonlarca çalışan Emeklilikte Yaşa Takılanlar yasasını bekliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin çalışmaları devam eden EYT düzenlemesinin yıl başından önce açıklanacağını kaydetti. 1999 yılında hayata geçen sigorta sisteminden yaklaşık 11 milyon çalışanın etkilendiği düşünülüyor. Peki, EYT ne zaman çıkacak? Memurları da kapsayacak mı? Emeklilikte Yaşa Takılanlar yasası ne zaman yürürlüğe girecek?  İşte ayrıntılar…

Emeklilikte Yaşa Takılanlar yani kısa adı ile EYT halkın büyük çoğunluğunu etkiliyor. Zira 11 milyon çalışanın yanı sıra çalışanların aileleri de konuyla yakından ilgileniyor. Bu nedenle de EYT ile ilgili gelişmeler her gün takip ediliyor. Geçtiğimiz aylarda 3600 ek gösterge konusunu çözüme ulaştıran Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da EYT çalışmalarına hız verdi. Bakan Bilgin Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili yeni uygulamanın Aralık ayında hayata geçeceğini kaydetti…

Haberin Devamı

EYT NE ZAMAN ÇIKACAK?

Son günlerde Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinde tarihin netleştiği yönündeki haberler sıkça medyada yer almaya başlamıştı. Konuyla ilgili en net açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan geldi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, “Bakanlığımız görüşmeler tamamladıktan sonra çalışmaya nihai halini verip TBMM’ye sunacak ve uygulama takvimi TBMM tarafından belirlenecektir” denildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından, EYT düzenlemesinde tarihin netleştiği yönündeki haberler üzerine açıklama yapıldı. Gerekli görüşmelerin tamamlanmasının ardından çalışmanın nihai halinin TBMM'ye sunulacağı ve uygulama takviminin TBMM tarafından belirleneceği vurgulanan açıklamada, “Bakanlığımız emeklilikte yaşa takılanlar için yapılacak düzenleme konusunda başta işçi ve işveren örgütleri olmak üzere odalar ve diğer ilgili sivil kuruluşlarla sürdüğü görüşmeleri tamamladıktan sonra çalışmaya nihai halini verip TBMM'ye sunacak ve uygulama takvimi TBMM tarafından belirlenecektir” ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

EYT MEMURLARI DA KAPSAYACAK MI?

Bakan Bilgin, EYT konusunda en uygun ve kapsayıcı çözümlemeyi yapacaklarına dikkat çekerek çalışmaların sürdüğünü duyurdu.

Önlerinde tek bir formül olduğuna vurgu yapan Bilgin "Çok sayıda insan var tahmin edeceğiniz gibi. Onların durumlarını, çalışma gün sayılarını, yıllarını, vesaire sosyal güvenlikteki sağlık sigortası primlerini gözden geçirip en uygun, en kapsayıcı çözümlemeyi yapacağız." ifadelerini kullandı.

Staj sigortasının EYT kapsamında olup olmadığı sorusuna yanıt veren Bakan Bilgin,” Bir defa çalışmamız bitmedi. İkincisi, adım adım açıklıyoruz. Zaten açıklasak da ocaktan sonra uygulamaya sokulacak. Şimdi açıklamanın bu anlamda acelesi yok. Sözleşmeli personel, geçici işçiler, diğer sorunları açıklayacağız. Aralık ayının ilk haftasında çalışma biter bitmez de meclise intikal ettireceğiz." ifadelerini kullandı.

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR YASASI NE ZAMAN YÜRÜRLÜĞE GİRECEK?

Bakan Bilgin açıklamasının devamında EYT çalışmalarının bitmediğine dikkat çekerek gelişmeleri adım adım açıklayacaklarını söyledi.

Bakan Bilgin “Adım adım açıklıyoruz. Zaten açıklasak da ocaktan sonra uygulamaya sokulacak” dedi.

Haberin Devamı