Ekonomi FED faiz kararını açıkladı

FED faiz kararını açıkladı

Paylaş
FED faiz kararını açıkladı

Son dakika haberine göre, piyasaların merakla beklediği faiz kararı açıklandı. Faiz 75 baz puan artırılarak %3--,25 aralığına yükseltildi.

ABD Merkez Bankası (Fed), Eylül ayı toplantısında 75 baz puan faiz artışına gitti. Fed, aldığı bu kararla faizi yüzde 3-3,25 aralığına yükseltti. Böylelikle ABD’de üst üste 5. kez faiz artışı gerçekleştirilmiş oldu.
Öte yandan ekonomistler kasım ayında 50 baz puanlık bir artış daha beklediğini ifade etti.

Haberin Devamı

Toplantı sonrası Fed'den yapılan açıklamalardan öne çıkanlar şöyle:

Fed'den yapılan açıklamada, ilerideki toplantılarda faizlerde yapılacak artışlarının devam etmesinin uygun olacağına dair yönlendirme tekrar kullanılırken; yüzde 2 enflasyon hedefine dönme kararlılığına da vurgu yapıldı.

"Son göstergeler harcama ve üretimde ılımlı büyümeye işaret ediyor" ifadelerini kullanan Fed, "Enflasyon yüksek seyretmeye devam ediyor, pandemi ile ilişkili dengesizlikleri, yüksek gıda ve enerji fiyatlarını, genele yaygın fiyat baskılarını yansıtıyor" dedi.

"Ukrayna'daki savaş da enflasyon üzerinde ek yukarı yönlü baskı oluşturuyor ve global ekonomik aktiviteyi bastırıyor" ifadelerini kullanan Fed, "Politikayı uygun şekilde ayarlamaya hazırız" dedi.

Haberin Devamı