Ekonomi İkinci el cep alırken dikkat

İkinci el cep alırken dikkat

Paylaş
İkinci el cep alırken dikkat

Sıfır cep telefonu fiyatlarının döviz kurlarına bağlı olarak yükselmesi, ikinci el cihaz taleplerini artırmaya devam ediyor. Ancak, son bir yıl içinde yaklaşık 5 milyon telefonun el değiştirdiği Türkiye’de, ikinci el pazarında yaşanan bu hareketlilik, tüketiciler açısından bazı riskleri de beraberinde getiriyor.

Yenilenmiş elektronik cihaz pazarında faaliyet EasyCep’in Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Aytuğ İlhan, güvenli bir şekilde ikinci el telefon alışverişi yapmak isteyenlere uyarılarda bulundu.

Haberin Devamı

SUÇA KARIŞMIŞ OLABİLİR!

Bilgi ve veri güvenliğinin büyük önem taşıdığını söyleyen İlhan, “Bu cihazın daha önceden kim tarafından kullanıldığı ve kullanılırken herhangi bir suça karışıp karışmadığını bilmiyorsunuz. Bizler, tüm cihazları orijinal veya muadili olan parçalarla yenileyerek müşterilerimize sunuyoruz. En önemli avantajlarımızdan bir tanesi de veri güvenliği konusudur. Tamamen lisanslı programlar sayesinde cihazların içindeki verileri sıfırlıyoruz ve 12 ay garanti ile teslim ediyoruz” dedi.

SİNYAL ALINAMAYAN CİHAZDA 2024 UYGULAMASI

İlhan, son bir yıldır sinyal alınamayan telefonların kullanıma kapatılacak olması ile ilgili de şu açıklamayı yaptı: “1 Ocak 2024’ten itibaren geçerli olacak uygulamayla son bir senede hiç sinyal alınmamış telefonların kullanıma kapanmaması için, bir kez dahi açılıp kapanması yeterli. Öte yandan, e-Devlet üzerinden de kullanıma kapanmış telefonları yeniden aktif hale getirmek mümkün. Tüketiciler hiç kullanmadıkları telefonları EasyCep’e satışını gerçekleştirerek, yeni cihaz alımlarında kampanyalarımızdan da faydalanabilir.”

Haberin Devamı

200 BİNDEN FAZLA CİHAZ YENİLENDİ

İlhan, telefonların büyük bir kısmının yurtdışından geldiğini de ifade ederek, “Bu da ülkeden dışarıya doğru bir döviz çıkışı yaşandığını gösteriyor. Biz cihazları yenileyerek bu döviz çıkışını ciddi oranda azaltmış oluyoruz. İlerleyen yıllarda hacmimizi daha da artırarak döviz çıkışını minimum seviyeye indirmeyi planlıyoruz. 2023 yılında 200 binden fazla telefon yeniledik. Yenileme yaptığımız tüm cihazların hayat hikayesi video ile kayıt altına alınıyor. İlerleyen zamanda o cihaza ait başka bir sorun çıktığı zaman bu cihaza hangi işlemlerin yapıldığını kontrol edebiliyoruz” diye konuştu.