Ekonomi Kadınlardan kadınlara ilham

Kadınlardan kadınlara ilham

Paylaş
Kadınlardan kadınlara ilham

Kadınlardan ilham alıp kadınlara ilham vermek üzere hayatın farklı kesimlerinden lider kadınların varlıklarındaki yaratıcı gücü nasıl kullandıklarını konuştuğu Lider Kadınlar Summit, 1 Nisan 2024’te GoodSpaces 42 Maslak’ta gerçekleşti.

Nevşah Enstitü ve Gru Danışmanlık’ın ev sahipliğini yaptığı ve bu yıl ilki gerçekleştirilen etkinliğin tüm geliri Mor Çatı Derneği’ne bağışlandı.

Haberin Devamı

UZMAN İSİMLER YER ALDI

Lider Kadınlar Summit’te hikayeleriyle ilham veren Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, Prof. Dr. Bengi Semerci, Gamze Cizreli, Dilara Koçak, Zehra Öney, Defne Samyeli, Ece Vahapoğlu, Hande Kazanova, Pınar Aylin ve Belgin Aksoy konuşmalarını Nevşah Fidan Karamehmet moderatörlüğünde yaptı. Zirvede tüm kadınlara yönelik destekleyici, teşvik edici, kendi güçlerinin farkına varmalarını sağlamaya örnek olacak konuşmalar yapıldı.

GÜÇLÜ OLDUĞUNUZ YÖNE GİDİN

Gamze Cizreli, konuşmasında bir kadın olarak zaman zaman yaşadığı zorlukları anlatarak, “Kendinize ayna tutup güçlü olduğunuz yönün üstüne gidin, bir insan her alanda iyi olmak zorunda değil” diyerek tüm kadınlara ve gençlere seslendi. Hemen sonrasında Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, Türkiye’deki cinsiyet kalıplarına ve bunların etkilerine değinerek, artık erkekler için uygulanan pozitif ayrımcılığa son verilmesi gerektiğine inandığını belirtti.

Haberin Devamı

GÖRSELLİK BASKISI...

Prof. Dr. Bengi Semerci ise kız ve erkek çocuklarının yetiştirilme şekillerinin önemine ve kız çocuklarının eğitim hakkının kullandırılmasının gerekliliğine değindi. Dilara Koçak da görselliğin bir çok konunun önüne geçerek kadınlar üzerindeki baskılarından bahsetti. Ardından konuşan Ece Vahapoğlu motivasyonun içten başladığını ve ancak o zaman kişinin kendindeki enerjinin ve aura’sının dışarı yayılacağının önemini belirtti.

BİRLİKTE ÇOK GÜZELİZ

Defne Samyeli ise kadınların yaratıcı gücünün çocukluğundan itibaren başladığını ve yaşla birlikte bu gücün artarak büyüdüğüne değindi. Yeşim Salkım ise var olan tüm kadınlardaki güzellikleri görmeyi tercih ettiğini ve onlara bakıp ‘birlikte çok güzeliz’ dediğinden beri hayatın çok daha şahane olduğunu söyledi. Hande Kazanova ve Pınar Aylin de tüm kadın ve gençlere yönelik tecrübe ve çalışmalarıyla ilgili konuşmalarıyla sahnede yer aldı.