Ekonomi Kamuya 20 bin personel alımı için başvuru zamanı

Kamuya 20 bin personel alımı için başvuru zamanı

Paylaş
Kamuya 20 bin personel alımı için başvuru zamanı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz hafta 10 bin sürekli işçi ve 10 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı yapılacağını duyurmuştu. Alımların detayları ve aranan kriterler dünkü Resmi Gazete’de yayımlandı.

Başvurular dün başladı. Taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere alınacak 10 bin sürekli işçi için istenen kriterlerin başında ikamet şartı yer alıyor. Yani her aday sadece ikamet ettiği şehir için tercih yapabilecek. Başvurularda, kişilerin Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi’nde kayıtlı olan adresleri dikkate alınacak. Bunun dışındaki şartlar ise şöyle;

Haberin Devamı

40 YAŞ ŞARTI BULUNUYOR

En az lise mezunu olmak. 40 yaş şartı (15 Mart 1982 ve sonrasında doğanlar). Silahlı-silahsız özel güvenlik kimlik kartı sahibi olmak. İlk sınava girmiş özel güvenlik görevlisi kimlik kartı bekleyenler başvuramaz. k Süresi geçmiş yenileme yapmış özel güvenlik görevlisi kimlik kartı bekleyenler başvuramaz. Emniyet veya jandarmadan çalışma belgesi olanlar başvuramaz. İşçilerin başvuruları, İşkur tarafından alınacak. Adaylar, İşkur’un internet sitesi ‘esube.iskur.gov.tr’ üzerinden 21 Mart’a kadar elektronik (online) kullanıcı girişi yaparak başvuruda bulunabilecek.

KADRO DAĞILIMI NASIL?

Her aday, yalnızca bir işyeri (çalıştırılacağı il) ve bir mesleğe başvuru yapabilecek. Kadro ve sayısı şöyle: Temizlik görevlisi (4.032), güvenlik görevlisi (silahsız-1452), klinik destek elemanı (hastane-1844), şoför (465), elektrikçi (642), inşaat boyacısı/boyacı (245), marangoz (106), ısıtma ve sıhhi tesisatçı (537), bilgisayar sistem kurulum bakım onarım ve arıza giderme elemanı (435), biyomedikal cihaz teknolojileri servis destek elemanı (242) olmak üzere toplam 10 bin.

Haberin Devamı

5 BİN 175’İ HEMŞİRE

Sözleşmeli sağlık personeli ise Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sonucuna göre ÖSYM’nin yapacağı merkezi yerleştirmeyle alınacak. Şartların bulunduğu KPSS-2022/5 Tercih Kılavuzu, ÖSYM’nin internet sitesi ‘osym.gov.tr’ üzerinden incelenebiliyor. Adayları tercihlerini 22 Mart’a kadar ‘ais.osym. gov.tr’ üzerinden T.C. Kimlik Numarası ve şifresini girerek yapabilecek. Atama yapılacaklardan 5 bin 175’i hemşire, 800’ü ebe ve 3 bin 293’ü sağlık teknisyeni/teknikerinden oluşacak. Sosyal çalışmacı ve diyetisyen gibi kadrolarla toplam sayı 10 bin olacak.