Ekonomi Karavan satışları yüzde 400 arttı

Karavan satışları yüzde 400 arttı

Paylaş
Karavan satışları yüzde 400 arttı

Pandemi ile satışları artan, deprem felaketi sonrasında da yeniden ilgi odağı olan karavanlar, otel fiyatlarındaki yükseliş nedeniyle 2023 yılını çok hareketli geçirdi.

Sektörde karavan satışları da yüzde 400 arttı. Türkiye’de lisanslı karavan üreticisi sayısının 1000’e ulaştığını, yıllık motokaravan ve çekme karavan dahil üretimin 170-180 bin olduğunu anlatan Anadolu Ekspo Fuarcılık Genel Müdürü Tamer Karaoğlu, 2024 yılında da karavanların revaçta olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

ANA HEDEF AVRUPA

Karavan üreticilerinin ana hedefinin Avrupa olduğunu söyleyen Karaoğlu, “Pandemi, deprem ve kira artışları da eklenince Türkiye’de de talepler arttı. Bu yılı 1 milyar doların üzerinde satışla kapatması beklenen sektörde son 2 yılda üretici sayısı da 5 katına çıktı. Karavan dekorasyonu, teknoloji, üretim kalitesi ve tasarımı ile Avrupa’ya ihracatı yüzde 123 artan karavan sektörü, önümüzdeki 10 yılda Avrupa başta olmak üzere dünyanın karavan üretim merkezi olmayı hedefliyor” dedi.

TESLİMLER 1 YILDA

Bu yıl da yaz tatili bütçesini konaklama tesisleri yerine karavan satın almaya ayıranların sayısında artış olduğunu belirten Karaoğlu, “Şu anda talep fazlalığından dolayı bir karavan en erken 1 yılda teslim edilebiliyor. Talep hızla yükseldiği için İstanbul’da Karavan Tanıtım Günleri düzenliyor. 26-28 Nisan arasında Kozyatağı MetroGross marketin otopark alanında düzenlenecek etkinlikte, 19 firma, 40 adet karavanı ile yer alacak. Etkinlik ücretsiz olacak” diye konuştu.

Haberin Devamı