Ekonomi Kiralık uçaklara 'Rusya' damgası! Putin imzaladı

Kiralık uçaklara 'Rusya' damgası! Putin imzaladı

Paylaş
Kiralık uçaklara 'Rusya' damgası! Putin imzaladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından imzalanan kararnameyle, Ukrayna savaşı nedeniyle sorunlar yaşayan Rus hava yolu şirketlerine çeşitli haklar tanındı. Buna göre, Rus hava yolu şirketleri tarafından kiralanan yabancı uçaklar, söz konusu şirketlerin malı olarak Rusya'da tescil edebilecekler ve Rusya içerisinde kullanılabilecekler.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus hava yolu şirketleri tarafından kiralanan yabancı uçakların, söz konusu şirketlerin malı olarak Rusya'da tescil edilebilmesine izin verildi.

Haberin Devamı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından imzalanan kararnameyle, Ukrayna savaşı nedeniyle sorunlar yaşayan Rus hava yolu şirketlerine çeşitli haklar tanındı.

EL KOYMA RİSKİ NEDENİYLE UÇUŞLAR DURDURULMUŞTU!

Buna göre, Rus hava yolu şirketleri tarafından kiralanan yabancı uçaklar, söz konusu şirketlerin malı olarak Rusya'da tescil edebilecekler ve Rusya içerisinde kullanılabilecekler. Batılı şirketlerin Rus uçaklarına el koyma riski nedeniyle Rusya’da bazı hava yolu ve tur şirketleri uluslararası uçuşlarını durdurmuştu. Öte yandan otomobiller, kamyonlar, hava araçları ve bunların parçalarını içeren ulaşım kategorisi de Rusya'nın en büyük ikinci ithalat kalemi.

RUSYA'YA İHRACATI DURDURDULAR

Havacılık sektörünün en büyük aktörlerinden Boeing ve Airbus, otomotiv sektöründe de Volkswagen grubunun da aralarında olduğu çok sayıda büyük üretici Rusya'ya ihracatı durdurdu.

Haberin Devamı

Ayrıca Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının ardından Rusya'ya yönelik çok sayıda yaptırım gündeme gelirken, Avrupa Birliği, Ukrayna, Moldova, İngiltere, İzlanda, Kuzey Makedonya ve Kanada hava sahalarını Rusya'ya kapattı.

Hava sahasını Rusya'ya kapatma kararında Moldova'yı, Polonya, İngiltere, Estonya, Çekya, Romanya, Letonya, Litvanya, Polonya, Bulgaristan, İzlanda, Finlandiya, Danimarka, İsveç, Hollanda, İtalya ve Fransa izledi.

Saldırının 4'üncü gününde ise AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'in, AB hava sahasının da Rusya'ya kapatıldığını açıklamasının ardından Avrupa'da hava sahası Rusya'ya kapalı ülke sayısı 30'u aştı.

Von der Leyen, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, AB hava sahasını Rusya'nın hava yollarına kapatma kararı aldıklarını belirterek "Bu, oligarkların özel jetlerini de kapsayacak." diye konuşmuştu.

HAVA SAHASI RUSYA'YA KAPALI OLAN ÜLKELER

Avrupa'da hava sahası Rusya'ya kapalı ülkeler: Ukrayna, Moldova, İngiltere, İzlanda, Almanya, Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Çekya, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Norveç, Fransa, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY), Hırvatistan, Hollanda, İrlanda, İspanya, İsveç, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Polonya, Portekiz, Romanya, Slovakya, Slovenya, Yunanistan, Kuzey Makedonya

Haberin Devamı