Ekonomi Kur Korumalı Mevduat ne zaman bitecek, son tarih ne zaman? Bakan Nebati kur korumalı mevduat için açıklama yaptı!

Kur Korumalı Mevduat ne zaman bitecek, son tarih ne zaman? Bakan Nebati kur korumalı mevduat için açıklama yaptı!

Paylaş
Kur Korumalı Mevduat ne zaman bitecek, son tarih ne zaman? Bakan Nebati kur korumalı mevduat için açıklama yaptı!

Kur Korumalı Mevduat bitiş tarihini merak edenler için Türkiye Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati açıklama yaptı. Canlı yayında konuşan Nureddin Nebati, emekli ve memur zammı yanında KKM hakkında da açıklamalar yaptı. Kur korumalı mevduat bitiş tarihinin uzatıldığını açıklayan Bakan Nebati, ne kadar daha devam edeceğini de söyledi. Peki, Kur Korumalı Mevduat ne zaman bitecek? İşte detaylar...

Kur Korumalı Mevduat bitiş tarihi hakkında araştırmalar vatandaşlar tarafından yapılırken, Bakan Nureddin Nebati yaptığı açıklamayla KKM tarihinin uzatıldığını açıkladı. Açıklamayı duyan vatandaşlar, kur korumalı mevduat ne zaman bitiyor sorusuna yanıt arıyor. Peki, kur korumalı mevduat ne zaman bitecek? İşte detaylar...

Haberin Devamı

KUR KORUMALI MEVDUAT NE ZAMAN BİTİYOR?

Ekonomi ve Hazine Bakanı Nurettin Nebati, kur korumalı mevduatın uzatıldığını açıkladı. Açıklama şu şekilde:

"Kur Korumalı Mevduat son dönemlerin en önemli enstrümanlarından bir tanesi. 20 Aralık'ta Başkan Erdoğan'ın açıkladığı günden beri etkisi sürüyor. Şu anda hacmi 1.4 trilyon TL'ye ulaşmış durumda. Türkiye'deki mevduatın üçte biri buraya kaydı. Kur Korumalı Mevduatı 1 yıl daha uzatıyoruz. KKM, 31 Aralık 2023'e kadar devam edecek."

DÖVİZ YATIRIMLAR TÜRK LİRASINA ÇEVİRİLEBİLECEK

30 Eylül 2022 tarihinde, Türkiye Merkez Bankasıdan, Türk Lirası Mevduat Ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğ'de değişiklik yapılmasına dair tebliğ Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, Şirketler ve tüzel kişiler, 31 Aralık 2021 ile 30 Eylül 2022 tarihleri arasındaki herhangi bir tarihte bankalarda mevcut olan dolar, euro ve sterlin hesaplarını Türk lirasına çevirebilecek.

Haberin Devamı

Ayrıca tebliğ, yayımı tarihinde yürürlüğe girer. Tüzel kişilerin kur korumalı mevduat sistemine dahil olmasını sağlayan düzenleme, 31 Aralık 2021 tarihinde bankalarda bulunan döviz hesapları için geçerli olacak şekilde başlamıştı.