Ekonomi Malzemecilerden fiyat sözü

Malzemecilerden fiyat sözü

Paylaş
Malzemecilerden fiyat sözü

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, önceki gün inşaat sektörü temsilcileriyle Gaziantep’te bir araya gelmiş, deprem bölgesinin yeniden inşa sürecini anlatıp fiyat artışları konusunda uyarıda bulunmuştu.

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu toplantı sonrası yaptığı açıklamada, “Önümüzdeki süreçte enerji, hammadde, döviz kurları ve işçilikte olağanüstü bir değişim olmadığı sürece malzemelerde fiyat artışı ihtiyacı olmayacağını öngörmekteyiz” dedi.

Haberin Devamı

POTANSİYELE SAHİBİZ

İlk etaptaki 200 bin konutun inşa sürecinde ihtiyaç duyulan malzemeyi ve fazlasını Türkiye inşaat malzemeleri sanayisi olarak kapasite ve nitelik açısından karşılayabilecek potansiyele sahip olduklarını vurgulayan Tayfun Küçükoğlu, “Kalıcı konut seferberliğine ihtiyaç duyulan desteği vermeye hazırız. İnşaat sektörünün tüm paydaşları olarak, bölge halkının bir an önce yuvalarına kavuşması için ihtiyacı olan konutların yapım aşamasında tüm faaliyetleri desteklemekteyiz” diye konuştu.