Ekonomi Mart ayı enflasyon beklentisi açıklandı mı? Enflasyon rakamları ne zaman, hangi gün açıklanacak?

Mart ayı enflasyon beklentisi açıklandı mı? Enflasyon rakamları ne zaman, hangi gün açıklanacak?

Paylaş
Mart ayı enflasyon beklentisi açıklandı mı? Enflasyon rakamları ne zaman, hangi gün açıklanacak?

Mart ayı enflasyon beklentisine ilişkin araştırmalar, nisan ayına kısa süre kala araştırılmaya başlandı. Kira artış oranından, memur ve emekliye temmuz ayında yapılacak zamma kadar birçok konuyu etkileyecek olan enflasyon rakamları TÜİK tarafından her ayın ilk günlerinde açıklanıyor…

Mart ayı enflasyon beklentisi, milyonlarca vatandaşın yakın takibinde yer alıyor. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan enflasyon rakamları, yurt içinde piyasalara da yön veriyor. Bu kapsamda her ayın ilk günlerinde açıklanan enflasyona ilişkin beklentiler, günler öncesinden araştırma konusu olmaya devam ediyor…

Haberin Devamı

MART AYI ENFLASYON BEKLENTİSİ AÇIKLANDI MI?

2022 yılı Mart ayı Piyasa Katılımcıları Anketi, reel sektör ve finansal sektör temsilcileri ile profesyonellerden oluşan 50 katılımcı tarafından yanıtlandı ve sonuçlar katılımcıların yanıtları toplulaştırılarak değerlendirildi.

Ankete göre, katılımcıların cari yıl sonu tüketici enflasyonu (TÜFE) beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 34,06 iken, bu anket döneminde 40,47 oldu.

12 ay sonrası TÜFE beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 24,83 iken, bu anket döneminde yüzde 26,43 oldu. 24 ay sonrası TÜFE beklentisi ise aynı anket dönemlerinde sırasıyla yüzde 15,42 ve yüzde 17,03 olarak gerçekleşti.

Katılımcıların cari yıl sonu döviz kuru (ABD Doları/TL) beklentisi bir önceki anket döneminde 16,04 TL iken, bu anket döneminde 16,68 TL oldu. 12 ay sonrası döviz kuru beklentisi ise aynı anket dönemlerinde sırasıyla 16,62 TL ve 17,42 TL olarak gerçekleşti.

Haberin Devamı

ENFLASYON RAKAMLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Enflasyon rakamları Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından her ayın 3’ünde açıklanıyor. Bu kapsamda mart ayı enflasyon rakamlarının 3 Nisan’da açıklanması beklenirken, bu tarihin Pazar gününe denk gelmesi nedeniyle enflasyon rakamlarının 4 Nisan Pazartesi günü açıklaması bekleniyor.