Ekonomi Memur ve emeklinin gözü mayısta! 3600 ek gösterge ile maaş ve ikramiyelerde ne kadar artış olacak?

Memur ve emeklinin gözü mayısta! 3600 ek gösterge ile maaş ve ikramiyelerde ne kadar artış olacak?

Paylaş
Memur ve emeklinin gözü mayısta! 3600 ek gösterge ile maaş ve ikramiyelerde ne kadar artış olacak?

3600 ek göstergede son durum ne? Milyonlarca kamu çalışanı ve emeklinin dört gözle beklediği 3600 ek gösterge çalışmalarında mutlu sona yaklaşıldı. Üçüncü toplantının 10 Mayıs'ta yapılması planlanırken memur ve emekliler 3600 ek gösterge ile maaş ve ikramiyelerinde ne kadar artış olacağını merak ediyor. İşte kalem kalem artış miktarları...

Sayıları 5 milyonu aşan memur ve emekli için merakla beklenen 3600 ek gösterge düzenlemesinin mayıs veya haziranda Meclis’e gelmesi ve yılsonunda da yasalaşması bekleniyor. Bu kapsamda öğretmen, hemşire, polis, din görevlisi, sağlık ve teknik hizmetler dahil milyonlarca memur ve memur emeklisinin maaşında 1.300 lirayı ve ikramiyesinde 50 bin lirayı aşan artış sağlayacak 3600 ek gösterge için üçüncü toplantı da 10 Mayıs’ta yapılacak.

Haberin Devamı

İlki 16 Şubat’ta, ikincisi 16 Mart’ta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin başkanlığında, sendikaların katılımıyla yapılan toplantının üçüncüsünde ise ek gösterge konusunda yol haritasının iyice netleşmesi bekleniyor. Çünkü iki toplantıda ön teknik çalışmalar yapıldı. Memur Sendikaları Konfedarasyonu (Memur-Sen), 3600 ek gösterge konusunda sadece dört meslek grubunu değil tüm kamuyu kapsayan bir düzenleme istiyor. Hükümet kanadı da bu talebe sıcak bakıyor.