Ekonomi Mobilya şovu hızlı başladı

Mobilya şovu hızlı başladı

Paylaş
Mobilya şovu hızlı başladı

İstanbul Mobilya Fuarı (IIFF), yoğun talep nedeniyle bu yıl Tüyap ile İstanbul Fuar Merkezi’nde (İFM) aynı anda kapılarını açtı. 29 Ocak’a kadar devam edecek fuarlara 140 binin üzerinde ziyaretçi bekleniyor. / Murat Gülderen-Posta

Binin üzerinde firmanın ve 3 bini aşkın markanın yer aldığı fuar sayesinde mobilya ihracatının da 4.7 milyar dolardan bu yıl 6 milyar dolara çıkması öngörülüyor. Hedef dünyanın en büyük 5 ihracatçı ülkesinden biri olmak.

Haberin Devamı

HEDEF 3 MİLYAR DOLAR

Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Başkanı Ahmet Güleç, burada 5 kıtadan ve 100 farklı ülkeden alıcı ve profesyoneli ağırlayacaklarını belirterek, “Bu sene fuarda hedefimiz 3 milyar dolarlık iş anlaşmasına imza atmak. Böylelikle yıllık hedefimizin yüzde 50’sini fuarda gerçekleştirmiş olacağız. Pazar çeşitliliğimizi üst seviyeye taşıyarak ihracatımızı 10 milyar dolar seviyesine taşıyacağız” diye konuştu.

BU YIL HER ÜRÜNDE DOĞALLIK ÖN PLANDA

Doğtaş’tan Enza’ya, Bellona’dan Bambi’ye, Kilim Mobilya’dan Loda’ya ve Skyland Hom Dekorasyon Merkezi’ne kadar pek çok yerli markanın gövde gösterisi yaptığı fuarda bu yıl doğal cilalar ve sürdürülebilir malzemelerden yapılmış fonksiyonel yani ergonomik ürünler öne çıkıyor. Yatak odası, oturma odası ve çocuk odası takımları ile ofis mobilyalarında minimallik ön plana taşınmış. Yani tasarımlar artık ağırlıklı olarak pandemi ile birlikte daha sade yaşam tarzı planlanarak geliştirilmiş. Olduğu yerde yatabilen, dönebilen, genişleyen home ofis mobilyaları tasarımlarına ağırlık verilmiş.

Haberin Devamı

KİŞİSELLEŞİRİLMİŞ MASA VE KOLTUKLAR

Ayrıca mobilya ve yataklarda da kişiselleştirilmiş teknolojiler kullanılmaya başlanmış. Yani oturduğunuzda sizin vücudunuza göre ayarlanan sandalye, koltuk ve masalar bu yılın trendleri arasında yerini alıyor. Kumaşlarda da yine sentetikten uzak pamuk ağırlıklı, leke tutmayan ve geri dönüştürülebilir doğal malzemeler kullanılmış. Ayrıca küçük yaşam alanları için de retro ürünler tasarlanmış. Bu yılın renkleri ise turkuaz, beyaz, krem, yeşil, bej, toprak tonları...