Ekonomi Öğretmenlere eğitim ödeneği ne zaman verilecek? 2022-2023 öğretmen kırtasiye parası ne kadar?

Öğretmenlere eğitim ödeneği ne zaman verilecek? 2022-2023 öğretmen kırtasiye parası ne kadar?

Paylaş
Öğretmenlere eğitim ödeneği ne zaman verilecek? 2022-2023 öğretmen kırtasiye parası ne kadar?

Öğretmenlere her yıl eğitim öğretim yılı öncesinde verilen eğitim ödeneğine ilişkin araştırmalar yoğunlaştı. Halk arasında kırtasiye parası olarak da bilinen eğitim ödeneği Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre her yıl yüzde 2 buçuk oranında zamlanıyor. Peki, 2022-2023 öğretmen kırtasiye parası ne kadar? Öğretmenlere eğitim ödeneği ne zaman verilecek? İşte detaylar…

İlköğretim ve okul müdürleri ile yardımcıları, cezaevi okullarında çalışan öğretmenler, yönetici, eğitim uzmanı ve eğitim uzman yardımcıları dahil olmak üzere kamuda görev yapan öğretmenlere verilen eğitim ödeneği için gözler bakanlıktan gelecek açıklamaya çevrilmişti. İşte 2022-2023 yılı kırtasiye parası hakkında son bilgiler…

Haberin Devamı

2022-2023 ÖĞRETMEN KIRTASİYE PARASI NE KADAR?

Öğretmen kırtasiye parası olarak da bilinen eğitim öğretim ödeneği Resmi Gazete’de yayımlanan Kamu Görevlileri Hakem Kurulu kararına göre, her yıl için yüzde 2,5 oranında zamlanıyor.

Bu kararda belirtilen zam oranlarına göre eğitim öğretim yılına hazırlık ödeneği 2022 yılı için bin 325 TL, 2023 yılı için ise bin 400 TL olarak belirlendi.

ÖĞRETMENLERE EĞİTİM ÖDENEĞİ NE ZAMAN VERİLECEK?

Öğretmenlere eğitim desteği ödemelerinin bu yıl ne zaman yapılacağına dair henüz bir tarih bilgisi paylaşılmadı. Konuyla ilgili gelişmeler yaşandıkça haberimizde bulabilirsiniz.

EĞİTİM ÖĞRETİM DESTEĞİNİ KİMLER ALABİLİR?

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 32. Maddesine göre hazırlık ödeneği, eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfına dahil öğretmen unvanlı kadrolarda görevli olup fiilen öğretmenlik yapanlara (ilköğretim ve okul müdürleri ile yardımcıları, cezaevi okullarında çalışan öğretmenler, yönetici, eğitim uzmanı ve eğitim uzman yardımcıları dahil) alabilmektedir.

Haberin Devamı