Ekonomi Orta gelirliye konut kampanyası yarın açıklanıyor

Orta gelirliye konut kampanyası yarın açıklanıyor

Paylaş
Orta gelirliye konut kampanyası yarın açıklanıyor

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi olan 250 bin konut, 1 milyon arsa ve 10 bin işyerini içeren “İlk Evim, İlk İşyerim” projesinden sonra sıra hamlenin ikinci ayağı olan orta gelirliye yönelik kampanyaya geldi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bir süredir üzerinde çalışılan ve son şekli verilen orta gelirli ailelere yönelik konut kampanyasına ilişkin detayları yarın (çarşamba) saat 10.00’da Ankara’da yapılacak ortak basın toplantısıyla kamuoyuyla paylaşacak.

Haberin Devamı

İLK EVİNİ ALACAKLARA

Edinilen bilgilere göre, kampanyada gelir grubuna göre kademeli faiz oranı uygulanması yapılacak. Faiz oranının yüzde 1’in altında olması bekleniyor. Vadenin ise 15 yıla uzatılması öngörülüyor. Kampanyanın en dikkat çekici yanının ise “ilk evini” alacaklara yönelik planlanması. Bakan Kurum, daha önceki açıklamalarında “Ana hedefimiz ilk evini alacak vatandaşlara avantaj sağlamak olacak. Kampanya ticari bir araç olmayacak, barınma ihtiyacına çözüm sunacak” demişti. Yani kampanya ile yatırımcılar değil evi olmayıp da sosyal konutta gelir şartına takılanlar hedefleniyor.