Ekonomi Petrol fiyatında hareketlilik! Kritik sınırın altını gördü

Petrol fiyatında hareketlilik! Kritik sınırın altını gördü

Paylaş
Petrol fiyatında hareketlilik! Kritik sınırın altını gördü

Çin'de salgın kaynaklı can kayıplarının artması nedeniyle tedirginlik artarken petrol fiyatları geriledi. Talebe yönelik endişelerle ABD ham petrolü 100 doların altını gördü.

Petrol piyasasında Çin'deki salgına ilişkin gelişmeler yeni haftanın ilk işlem gününde fiyatlamalar üzerinde temel belirleyici oldu. Talebin gerileyeceğine yönelik endişelerle ABD ham petrolü 100 doların altını gördü. Brent petrol de yüzde 3'e varan düşüşle 104 doların altını gördü.

Haberin Devamı

VAKALAR TEDİRGİN EDİYOR

Çin'in başkenti Pekin'de tespit edilen yerel kaynaklı vakalar, kapanma tedbirini gerektirecek yayılma ihtimaline dair kaygıya yol açtı.

Pekin Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) Yardımcı Direktörü Pang Şinhuo, yaptığı açıklamada, yerel kaynaklı vakaların, bir haftadır fark edilmeden yayıldığını belirtti. Gezi gruplarında yer alan yaşlı vatandaşlara, inşaat işçilerine ve vakaların görüldüğü okulda toplu testlerin yapılacağını belirten Pang, "Gizli yayılma bir haftadır devam ediyor ve enfekte olan kişiler farklı toplum kesimlerinden ve etkinlik alanlarından geliyor." dedi.

AKARYAKIT FİYATLARINA DA YANSIYOR

Petrol piyasası bu gelişmeleri izlerken fiyatlardaki hareketlilik Türkiye'de de akaryakıt fiyatlarının doğrudan etkilenmesine neden oluyor. Tamamlanmış petrol ürünleri ham petrolden rafine edildiği için, ham petrolün fiyatının düşmesi durumunda benzin ve motorin ürünlerinin de fiyatlarına yansıyor.

Haberin Devamı