Ekonomi Prefabrik ev yardımı başvurusu nasıl ve nereden yapılır? Başvuru şartları neler? Prefabrik ev yapım yardımı kaç TL, ne zaman verilecek?

Prefabrik ev yardımı başvurusu nasıl ve nereden yapılır? Başvuru şartları neler? Prefabrik ev yapım yardımı kaç TL, ne zaman verilecek?

Paylaş
Prefabrik ev yardımı başvurusu nasıl ve nereden yapılır? Başvuru şartları neler? Prefabrik ev yapım yardımı kaç TL, ne zaman verilecek?

Prefabrik ev yardımı müjdesi Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Kabine toplantısının ardından kamuoyu ile paylaşıldı. Yardım programlarına ayrılan bütçeyi iki katına yakın oranda artırdıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan prefabrik ve betonarme ev yapım yardımı miktarlarını da açıkladı. Peki, prefabrik ev yardımı başvurusu nasıl yapılır? Şartları neler? Prefabrik ev yapım yardımı kaç TL, ne zaman verilecek? İşte detaylar…

Prefabrik ev yardımı başvurusu günün en çok merak edilen konusu haline geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine toplantısının ardından birçok önemli konu hakkında açıklamalarda bulundu. Bu konulardan biri de prefabrik ve betonarme ev yapımı yardımı oldu. Kendi evini yapmanın hayalini kuran ancak ekonomik yetersizlikler nedeniyle harekete geçemeyen pek çok kişi sabah saatlerinden itibaren ‘Prefabrik ev yardımı başvurusu nasıl yapılır? Şartları neler?’ ‘Prefabrik ev yapım yardımı kaç TL, ne zaman verilecek?’ araştırması yapmaya başladı…

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN PREFABRİK EV - BETONARME EV YAPIM YARDIMI MÜJDESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada "Yardım programları, 2022'de ayırdığımız bütçeyi 6 milyar liradan 11,5 milyar liraya çıkarmıştık. Bu çerçevede prefabrik ev yapımı yardımını 150 bin liraya, betonarme ev yapım yardımını 200 bin liraya, ev onarım yardımını 75 bin liraya, öksüz yetim yardımını 600 liraya, eşi vefat eden kadınlara yapılan yardımı 1000 liraya, çoklu doğum yapan muhtaç aile desteğini 400 liraya, şartlı sağlık yardımını 100 liraya yükselttik." ifadelerini kullandı.

PREFABRİK EV YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Prefabrik ev yardımı barınma desteği kategorisinde yer alan alıyor ve yardım için başvurular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yapılıyor.

BULUNDUĞUNUZ İLDEKİ SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA VAKIFLARININ ADRES VE TELEFON BİLGİLERİ İÇİN TIKLAYIN

PREFABRİK EV YARDIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Prefabrik ev yardımı alınabilmesi için

Haberin Devamı
  • Başvuru yapan kişinin hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3’ünden az (2022 yılı için 1.833,45-TL) olması,
  • Yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile, dul olma gibi özel şartlardan herhangi birine haiz olması,
  • Evin yapılacağı arsanın tam hisseli tapusuna haiz olma şartları aranıyor.

PREFABRİK EV VE BETONARME EV YAPIM YARDIMI NE KADAR? 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı açıklamaya göre 2022 yılında yapılacak yardımlar

  • Prefabrik ev yapımlarında 150.000 TL,
  • Betonarme ev yapımlarında 200.000 TL
  • Ev onarım yardımı ise 75.000 TL’ye yükseltildi.