Ekonomi Son dakika: 3600 ek gösterge tamamlandı! Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulacak

Son dakika: 3600 ek gösterge tamamlandı! Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulacak

Paylaş
Son dakika: 3600 ek gösterge tamamlandı! Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulacak

Milyonlarca memur ve memur emeklisinin ilgilendiren 3600 ek gösterge düzenlemesi tamamlandı. Düzenleme Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulduktan sonra kamuoyuna açıklanacak. 3600 ek gösterge ile polis, hemşire, din görevlisi ve öğretmen olmak üzere 4 meslek grubu için emekli ikramiyeleri ve emekli maaşında artış sağlanacak.

Hükümetle memurlar arasındaki toplu sözleşmeyle imza altına alınan ve Şubat ayından bu yana sendikalarla da görüşülen 3600 ek gösterge düzenlemesinde artık sona gelindi.

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A SUNULACAK

İlk görüşme 16 Şubat'ta yapıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in başkanlığında hükümet temsilcileri ve Memur-Sen yetkilileri ile bir araya geldi. 3600 Ek Gösterge Komisyonu, 16 Mart'ta ise ikinci kez toplandı. Memur-Sen, düzenlemenin tüm memurları kapsamasını istedi. 2200-3600 ve 3600-4800 ek göstergeler arasında yeni kademeler getirilmesini içeren talebini komisyona sundu.Son görüşmelerin ardından 3600 ek göstergede düzenlemeler tamamlandı. Hazırlanan taslak çalışması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak.

İKRAMİYE VE EMEKLİ MAAŞLARINDA YÜZDE 25 ARTIŞ OLACAK

Polis, hemşire, din görevlisi ve öğretmen olmak üzere 4 meslek grubu üzerinden yapılan hesaplamalarda emekli ikramiyeleri ve emekli maaşlarında düzenlemeyle yüzde 25'e varan artış olacağı belirtiliyor. Toplantıda düzenlemenin bu kapsamda hazine ve bütçe üzerindeki etkisi de ele alındı.

Haberin Devamı

EK GÖSTERGE NEDİR?

Ek gösterge, kamu görevlilerinin çalışırken maaşlarını, emekli olduklarında ikramiye ve aylıklarını belirleyen en önemli kalemlerden biri. Ek gösterge rakamları unvan, hizmet sınıfı ve derecelere göre farklılık gösteriyor. Ek gösterge yükseldikçe emekli aylığı ve emekli ikramiyesi rakamı da yükseliyor.