Ekonomi Sözleşmeliler kadroya ne zaman geçecek? Sözleşmeliye kadro düzenlemesinde son durum

Sözleşmeliler kadroya ne zaman geçecek? Sözleşmeliye kadro düzenlemesinde son durum

Paylaş
Sözleşmeliler kadroya ne zaman geçecek? Sözleşmeliye kadro düzenlemesinde son durum

Cumhurbaşkanı Erdoğan 28 Kasım2da gerçekleşen Kabine toplantısının ardından binlerce çalışanın merakla beklediği sözleşmeliye kadro konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Düzenleme kapsamındaki öğretmen, sağlık personeli ve din görevlisi gibi pek çok alanda sözleşmeli olarak çalışan personele kadro yolu açılmıştı. Peki, sözleşmeliler kadroya ne zaman geçecek? Sözleşmeliye kadro düzenlemesinde son durum ne? İşte ayrıntılar…

Kabine toplantısının ardından açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sözleşmelerinin kadroya geçişlerinde 3 yıl çalışma şartı aranacağını, 1 yıl da aday memurluk süreci bulunacağını kaydetmiş, hangi sözleşmelilerin kadroya geçeceği konusunda da detaylar vermişti. Müjdeli haberi alan sözleşmeli personeller şimdi kadroya ne zaman geçeceklerini araştırıyor. İşte Sözleşmeliye kadro düzenlemesinde son durum…

Haberin Devamı

SÖZLEŞMELİLERDE KADRO ŞARTLARI NELER?

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamaya göre sözleşmelerinin kadroya geçişlerinde 3 yıl çalışma şartı aranacak, 1 yıl da aday memurluk süreci olacaktır. Sözleşmeliden kadroya geçiş 3 artı 1 yıllık sürede gerçekleşecektir.

Henüz bu süreyi doldurmamış olanlar 3 yılın sonunda aynı hakkı elde edeceklerdir. Daha önce kadro düzenlemesinin dışında tutulan kişiler doğrudan kadroya geçme hakkını kullanabilecektir.

Bu kapsamda kamudaki 520 bin personelden 424 bini isteğe bağlı olarak kadroya geçebiliyor.

Sözleşmeli personel çalıştırılması ilişkin esasların yer aldığı mevzuata göre, düzenlemeyle halihazırda görevde bulunan, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesi kapsamındaki (4/C’den 4/B’ye geçenler dahil) ve bazı kurumsal sözleşmeli personel ile mahalli idarelerde görev yapan yaklaşık 197 bin sözleşmeli personel süre aranmaksızın hemen kadroya geçirilecek.

Haberin Devamı

Sayıları yaklaşık 227 bin olan ve 3+1 modeline göre istihdam edilen sözleşmeli öğretmenler, sağlık personeli ve din görevlileri de süre aranmaksızın hemen kadroya geçirilecek.

Kapsama giren sözleşmeli personel isteğe bağlı olarak kadroya geçebilecek. Kadroya geçmek istemeyenlerin hakları görevleri sona erene kadar şahsa bağlı olarak korunacak.

Dört yıldan daha az hizmeti bulunanların bu süreyi doldurduktan sonra kurum içi veya kurumlar arası nakli yapılabilecek.

Mahalli idarelerde aynı şartlarda kadroya geçirilen sözleşmeli personelin sadece mahalli idareler arasında yer değiştirebilmesi öngörülüyor.

Bu kapsamda, kamudaki yaklaşık 520 bin sözleşmeli personelden 424 bininin memur kadrolarına atanabilmesine imkan sağlanıyor.

SÖZLEŞMELİYE KADRO DÜZENLEMESİNDE SON DURUM

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada "EYT ve sözleşmeli personelin kadroya geçilmesine ilişkin düzenlemeleri aralık ayı içinde yapmayı planlıyoruz. En kötü ihtimal 2023 yılı başında yasalaşmasına şahit olacağız" ifadelerini kullandı.