Ekonomi Sözleşmeliye kadro kimleri kapsıyor? 4A ve 4B’liler kadroya geçecek mi? Sözleşmeliye kadro ne zaman? Bakan Bilgin açıkladı!

Sözleşmeliye kadro kimleri kapsıyor? 4A ve 4B’liler kadroya geçecek mi? Sözleşmeliye kadro ne zaman? Bakan Bilgin açıkladı!

Paylaş
Sözleşmeliye kadro kimleri kapsıyor? 4A ve 4B’liler kadroya geçecek mi? Sözleşmeliye kadro ne zaman? Bakan Bilgin açıkladı!

Sözleşmeliye kadro konusuyla ilgili önemli açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den geldi. Kabine toplantısından sonra yaptığı açıklamada sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi konusuna ağırlık verildiğini kaydeden Bakan Bilgin bu sefer ‘Sözleşmeliye kadro ne zaman?’ sorusuna daha net bir yanıt verdi. Ayrıca yapılan açıklama ile Sözleşmeliye kadro kimleri kapsıyor? 4A ve 4B’liler kadroya geçecek mi? soruları da cevabını buldu…

Sözleşmeliye kadro konusu uzun süredir kamuoyunun gündemini meşgul ederken Bakan Bilgin konuya dair çalışmaların hızla devam ettiğini kaydetmişti. Sonunda yüzbinlerce çalışanın heyecanla beklediği o açıklama geldi. Bakan Bilgin sözleşmelilerin en zaman kadroya geçebileceği konusunda tarih verdi…

Haberin Devamı

SÖZLEŞMELİYE KADRO NE ZAMAN?

Sözleşmeliye kadro konusuyla ilgili çalışmanın tamamlandığını kaydeden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Tahmin ediyorum önümüzdeki hafta veya bu ay içinde onu uygulamaya geçireceğiz" ifadelerini kullandı.

4A VE 4B'LİLER KADROYA GEÇECEK Mİ?

Bakan Bilgin yaptığı açıklamada sözleşmeli personel kadro çalışmasının sadece 4B'lileri kapsayacağını söyledi. Buna göre 4A'lı çalışanların kadroya girişiyle ilgili bir çalışma olmayacak.

SÖZLEŞMELİYE KADRO KİMLERİ KAPSIYOR?

Söz konusu düzenleme yasalaştığında yaklaşık 600 bine yakın sözleşmeli kamu personeli kadroya geçmiş olacak.