Ekonomi TOGG otomobil fiyatı ne kadar? Yerli otomobil TOGG ne zaman satışa çıkacak?

TOGG otomobil fiyatı ne kadar? Yerli otomobil TOGG ne zaman satışa çıkacak?

Paylaş
TOGG otomobil fiyatı ne kadar? Yerli otomobil TOGG ne zaman satışa çıkacak?

TOGG otomobilleri için geri sayım başladı. Türkiye’nin yerli otomobilinin üretileceği fabrikanın Bursa Gemlik’teki kurulumu hızla devam ediyor. Açılışı 29 Ekim’de gerçekleşecek fabrikada araçların seri üretimine geçilecek. Peki yerli otomobil TOGG ne zaman satışa çıkacak? TOGG otomobil fiyatı ne kadar olacak? İşte son gelişmeler…

Yerli otomobil TOGG’un seri üretiminde 29 Ekim’de Bursa Gemlik’teki fabrikanın açılışı ile başlanacak. İlk araçların da 2023 yılının ilk çeyreğinde banttan inmesi bekleniyor. Diğer yandan daha ilk tanıtımı yapıldığı andan itibaren fiyat açısından ulaşılabilir bir araç olarak TOGG otomobillerin ÖTV dilimi belli oldu. Böylelikle de araçların fiyatları da aşağı yukarı ortaya çıkmış oldu…

Haberin Devamı

YERLİ OTOMOBİL TOGG NE ZAMAN SATIŞA ÇIKACAK?

Yerli otomobil TOGG için heyecan devam ediyor. Bursa Gemlik’teki fabrikanın 29 Ekim’de hizmete açılmasıyla TOGG araçların seri üretimine başlanacak. Yapılan planlamalara göre ise TOGG SUV modeli 2023 yılının ilk çeyreğinde yani en geç Mart ayında satışa çıkması bekleniyor.

TOGG OTOMOBİL FİYATI NE KADAR?

TOGG otomobil fiyatları, ilk tanıtıldığı günden bu yana ulaşılabilir olacak şekilde planlandı.

Diğer yandan 2022 Temmuz ayında elektrikli otomobillere uygulanan ÖTV'de yapılan değişiklikle 160 KW'ı geçmeyen ve matrah değeri 700 bin TL'yi aşmayan elektrikli otomobillerin ÖTV oranı yüzde 10 olarak belirlenmişti.

TOGG C- SUV'un fiyatının yapılan son ÖTV düzenlemesinin ardından yüzde 10 ÖTV diliminde yer alarak 910 bin TL civarında olabileceği tahminleri yapılırken konuya dair TOGG ortaklarından olan Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan'a soruldu. Özilhan Dünya Gazetesi'ne verdiği röportajda TOGG yüzde 10 ÖTV diliminde kesin kalıyor. Biz fizibilite yaparken ÖTV'yi yüzde 7 hesaplamıştık. Üç puanlık bir fazlalık var ÖTV’de" dedi.

Haberin Devamı

Bu ÖTV dilimine göre hesaplandığında TOGG'un 900 bin lira gibi bir fiyatla satılması bekleniyor.