Ekonomi TOKİ başvuru şartları 2022! TOKİ sosyal konut başvuruları ne zaman başlayacak? Ödemeler nasıl olacak?

TOKİ başvuru şartları 2022! TOKİ sosyal konut başvuruları ne zaman başlayacak? Ödemeler nasıl olacak?

Paylaş
TOKİ başvuru şartları 2022! TOKİ sosyal konut başvuruları ne zaman başlayacak? Ödemeler nasıl olacak?

TOKİ başvuru şartlarına ilişkin detaylar Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un açıklamasının ardından yoğunluk kazandı. Bakan Kurum TOKİ sosyal konut projesi ile ilgili tarihleri açıklarken ödemelerin nasıl olacağına dair de detayları paylaştı…

TOKİ sosyal konut projesine ilişkin ilk müjde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verilmişti. Ucuz ev alma hayali kuran binlerce kişi TOKİ başvuru şartlarını araştırırken, sosyal konut projesine dair detaylar da belli olmaya başladı. Kabine toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakam Kurum, TOKİ sosyal konut projesine ilişkin bilgi verdi…

Haberin Devamı

TOKİ SOSYAL KONUT BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Türkiye’de 81 ilde hayata geçirilecek TÜKİ sosyal konut projesine dair bilgiler 13 Eylül 2022 Salı günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacak.

ÖDEMELER NASIL OLACAK?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum daha önce sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada 81 ilde kira öder gibi ev sahibi olunacağını belirtmişti. Kabine toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Kurum, "Proje kapsamında İstanbul'da geliri 16 bin, diğer illerde ise 14 bin liranın altında olanlar ev sahibi olabilmek için TOKİ'ye başvuru yapabilecek. 30 yaş altı gençlere yaklaşık yüzde 20 kontenjan ayrılacak. Yaş skalası ve bir oran belirleyeceğiz. Diyelim ki konut projesine giremediniz, arsaya başvurup kendi evinizi de yapabileceksiniz. Yeni evliler diye bir kategori olmayacak, onlardan kastımız gençler. 240 aya kadar da vade imkanı olacak." dedi.

Haberin Devamı

TOKİ sosyal konutlarının aylık taksitlerinin asgari ücretlilerin ödeyebileceği bir tutar olacağının altını çizen Kurum, “Ödemelerin toplam hane gelirinin yüzde 30'unu aşmaması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

TOKİ BAŞVURU ŞARTLARI 2022!

Bakan Kurum’un açıklamasına göre ilk şartlardan biri kişinin gelir seviyesi. Buna göre İstanbul’da 16 bin, diğer illerde ise 14 bin TL’nin altında geliri olanlar TOKİ sosyal konut projesine başvurabilecekler.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından müjdesi verilen TOKİ sosyal konut projesine ilişkin diğer şartlar henüz netleşmedi. Ancak TOKİ’nin 2022 başvuru şartları şu şekilde;

18 Yaşını doldurmuş olmak,

Türk vatandaşı olmak,

Kendisi, eşi ve velayetleri altında, T.C. sınırları dahilinde tapuda kayıtlı bağımsız konutları bulunmamak,

Daha önce TOKİ'den hiçbir ev almamış olmak.

Kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocuklarından oluşan hane halkı adına, yalnızca bir adet başvuru yapılabiliyor. Birden fazla başvuru yapılması durumunda başvurular geçersiz sayılacak.