Ekonomi TOKİ uyardı! Dolandırıcılar dar gelirlinin ev umuduna göz dikti

TOKİ uyardı! Dolandırıcılar dar gelirlinin ev umuduna göz dikti

Paylaş
TOKİ uyardı! Dolandırıcılar dar gelirlinin ev umuduna göz dikti

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi olan, 250 bin konut, 100 bin altyapılı arsa ve 10 bin işyerini içeren ‘İlk Evim, İlk İşyerim’ kampanyasına başvurular devam ediyor.

Başvuruların 4.5 milyona koştuğu projeye, Türkiye’nin dört bir yanından milyonların ilgisi büyük. İşte bu büyük talep, dolandırıcıların yeni iş kapısı oldu. Dolandırıcıların kurada öncelik sağlayacağını iddia ederek, vatandaşlardan para topladığı tespit edildi. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) vatandaşları dolandırıcılara karşı uyardı.

Haberin Devamı

KURADA ÖNCELİK

TOKİ’nin açıklamada, “Son günlerde konuta erişmekte zorlanan dar gelirli vatandaşları konut sahibi yapan idaremizin ismi kullanılarak sahtecilik ve dolandırıcılık girişiminde bulunulduğu tespit edilmiştir. 250 bin sosyal konut projemiz kapsamında ‘başvurunuzun ardından kurada öncelik sağlanacağı ve bunun için para talep edildiği’ yönünde dolandırıcılık girişiminde bulunulduğu şikayetleri gelmektedir” denildi.

YALNIZCA YETKİLİ ŞUBELER

TOKİ tarafından satışa sunulan konutların başvuru toplama, sözleşme imzalama, devir, teslim, tapu gibi işlemlerinin tamamının Halk Bankası ve Ziraat Bankası’nın yetkili şubeleri aracılığıyla yapıldığı vurgulanan açıklamada, başka bir banka şubesi veya şahıs hesapları üzerinden işlem yapılmadığı, ayrıca herhangi bir kooperatif veya dernek vasıtasıyla talep, ön talep ya da kapora alınarak işlem yapılmadığı belirtildi.

Haberin Devamı

SAVCILIĞA ŞİKAYET EDİN

Açıklama şöyle devam etti: “Bu sebeple size telefonla veya şahsen ulaşarak kuralarda öncelik sağlayacaklarını vadeden, ödeme talep eden kişi veya kişilere itibar edilmemesi gerekmektedir. Ayrıca sizinle irtibata geçerek para talebinde bulunulması durumunda savcılığa suç duyurusunda bulunulması gerekmektedir. Vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için idaremizin internet sayfası, çağrı merkezi (444 86 54), kurumsal sosyal medya hesapları ve yetkili bankalar dışında kimseye itibar etmemeleri, iş ve işlem yapmamaları gerekmektedir.